Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

FBC United bude trénovat zakladatel Vítkovic

Sezona 2012/2013 se českobudějovickým florbalistům FBC United v dospělých kategoriích příliš nepovedla. Ženy nezachránily extraligu a muži jen o vlásek unikli z pásma sestupu třetí ligy, i když pomýšleli na vyšší mety.

Vedení klubu v následujícím ročníku pomýšlí na všeobecné zlepšení. A už během května přichází s první velkou novinkou. Na sezonu 2013/2014 se podařilo získat ke spolupráci Marcela Pudicha, který bude působit jako trenér mužské složky klubu.

Marcel Pudich je zakladatelem vítkovického florbalového klubu, který dnes patří ke špičce v celé České republice. Jako hráč se podílel s Vítkovicemi na dvou třetích místech v první lize v devadesátých letech a vyhrál s klubem titul v roce 1996.

Po odchodu do Prahy pracoval u florbalu dál v dalším českém špičkovém klubu na Chodově. Ještě jako hráč zvítězil s týmem Star Dust v české veteránské lize. V posledních letech se florbalu aktivně nevěnoval. Jako funkcionář je ale dál předsedou arbitrážní komise florbalového svazu.

„Vedení našeho klubu si této spolupráce nesmírně považuje, protože pan Pudich má nejen ohromné zkušenosti trenérské, ale i organizační. Jeho poznatky z práce ve dvou vrcholových klubech budou jistě přínosem pro všechny trenéry i funkcionáře klubu,“ uvedla Eva Trnková, členka výboru.

„Na druhé straně je jeho příchod velkou motivací i pro hráče samotné. Už před první schůzkou si pan Pudich zmapoval situaci v mužských družstvech. Ve spolupráci s dosavadním trenérem Janem Trnkou se bude podílet na letní přípravě,“ dodala Trnková.

Cílem všech těchto kroků je využít potenciálu, který mají mužská družstva budějovického klubu tak, aby se napříště 3. liga již pouze nezachraňovala, ale pomýšlelo se i na postup do soutěží vyšších. „Dorůstají nám kvalitní junioři a dorostenci, kteří si vyšší soutěže zaslouží,“ uzavřela Trnková.

Tisková zpráva
Foto: Zdeněk Čermák

Štítky florbal, FBC United České Budějovice, Marcel Pudich, nový trenér, Vítkovice, trenér, Eva Trnková, Česko, Praha, Jan Trnka, Zdeněk Čermák, Chodov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FBC United bude trénovat zakladatel Vítkovic  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.