Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Historický okamžik: Florbalistky United vyřadily extraligový tým a postupují pohárem

Byl to svátek florbalu. Ve sportovní hale v Českých Budějovicích se sešly dva týmy. Na jedné straně nováček první ligy FBC United České Budějovice, na druhé extraligový celek z Trutnova. Poprvé se v krajském městě představil tým žen z nejvyšší soutěže. Poprvé se jihočeský tým radoval z vítězství.

Budějovické hráčky porazily svého soupeře po výtečném taktickém a bojovném výkonu 4:2 a Severočešky odjížděly domů s prázdnou. „Jsme opravdu šťastní, že se nám to podařilo,“ komentoval historický úspěch viditelně spokojený trenér Ivan Janoušek.

Zápas začal oťukávanou, kterou změnila až 17. minuta a gól Lucie Jiříkové. Bývalá reprezentantka Česka v pozemním hokeji se nakonec stala ústřední postavou týmu. Zkompletovala hattrick a výrazně pomohla k postupu. Ve druhé třetině přidaly domácí hráčky druhou branku díky kapitánce Skálové a zdálo se, že už si vítězství nenechají vzít. Ovšem v poslední části hry už bylo vidět, že prvoligové zápasy se hrají na 3x15 minut, kdežto extraliga i pohár na 3x20. V tomhle měly výhodu zkušenější hostující hráčky a celek Ivana Janouška přehrávaly. Snížily povedenou střelou Bálintové na 1:2. Při velkém tlaku soupeře podržela tým gólmanka Petržalová, a když už se zdálo, že se Jihočešky ze sevření hráček nemohou dostat, dokázala po individuální akci skórovat Jiříková. Na její branku ještě jednou odpověděla znovu Bálintová, ale další trefa Jiříkové dala domácímu celku klid do koncovky, kdy hrál v oslabení a čelil dvojnásobné početní výhodě soupeře, který v přesilovce odvolal brankářku a hrál v šesti. Ovšem ze své snahy nic nevytěžil.

„Utkání nabídlo velmi dobrou úroveň. Hráčky obou celků předvedly své umění v obranné i útočné činnosti. Ve třetí třetině jsme měli čtyři vyloučené, což přičítám právě obrovské snaze hráček, nikoliv tvrdé hře. Potěšující je, že v oslabení jsme neinkasovali. Své naprosto výjimečné postavení v týmu opět potvrdila brankářka Petržalová a v poli pak Jiříková. Všechny hráčky však dnes zaslouží velikou poklonu za výtečné výkony,“ dodal trenér Ivan Janoušek.

Zápas se hrál v budějovické sportovní hale a přihlíželo mu 204 diváků, kteří díky kotli s několika bubny dokázali vytvořit výbornou atmosféru.

Jihočešky postoupily do 3. kola Českého poháru žen a v něm narazí na další extraligový tým TJ JM Chodov. Utkání se má podle propozic odehrát 22. nebo 23. října a FBC United je pořádající tým. Možná díky tomu fanoušci v Českých Budějovicích budou moci shlédnout další florbalové utkání ve výborné atmosféře. O místě zápasu se však teprve rozhodne. Už v úterý však bude ve sportovní hale další střetnutí poháru, tentokrát v režii mužů, kdy budějovičtí Štíři přivítají ve 4. kole extraligový SSK Future Praha od 20 hodin. 

Sestava United: Petržalová (Zákostelecká) – M. Nováková, J. Nováková, Fuková, Wernerová, Valíková – E. Dudová, K. Dudová, Rybičková, Skálová, Minářová, Morová, B. Nováková, Paurová, Janoušková, Jiříková.

Branky a nahrávky: 16:08 Lucie Jiříková (Lenka Morová), 23:07 Barbora Skálová (Adéla Paurová), 51:18 Lucie Jiříková, 55:06 Lucie Jiříková - 43:00 Jaroslava Bálintová (Eliška Imlaufová), 53:03 Jaroslava Bálintová (Jitka Romančáková).

Autor: Roman Šperňák

Štítky Madeta Motor České Budějovice, sportovní hala, Trutnov, Česko, TJ JM Chodov, Lila Bubelová, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Historický okamžik: Florbalistky United vyřadily extraligový tým a postupují pohárem  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.