Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Indoor maratón v nákupním centru ovládl Radek Brunner

Přes 150 běžců závodilo v podzemí nákupního centra během osmého ročníku Budějovického Mercury maratónu, který se konal tuto sobotu. Závodníci různých věkových skupin si zde poměřili síly jak s profesionálními běžci, tak hlavně se sebou. Na závodníky čekalo 63 okruhů a 756 zatáček.

Startu maratónu předcházel Open závod na čtyři kilometry a také Dětský charitativní závod. Krátce poté se na trať připravili závodníci a závodnice nejtěžšího běhu. Vše bylo nachystáno. Důležité bylo nepřepálit start a mnoho zkušených běžců to vědělo již od začátku. Manželé, manželky, kamarádi a svěřenci byli povzbuzováni na každém kroku a metry díky tomu utíkaly rychleji.

Do čela se rychle propracoval Radek Brunner, který vyhrál stylem start - cíl. Už přibližně v polovině závodu dával aktuálně druhému Danielovi Orálkovi půl kola. Jeho náskok se postupně zvětšoval a cílovou pásku protnul s časem 2:34:47. To ale bohužel nestačilo na Orálkův rekord z roku 2012, který činí 2:29:11.

Podzemní běh si každý užil a pro každého závodníka se jednalo o příjemné zpestření sezony, kdy je trénink z důvodu nízkých teplot a špatného počasí více náročný.

Autoři

Štítky indoor, Budějovický Mercury maratón, Mercury, Radek Brunner, běh, Radek Orálek, maratonský běh, obchodní centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indoor maratón v nákupním centru ovládl Radek Brunner  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.