Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Karatisté z Budějc dominovali a ovládli domácí šampionát

Dva oddíly, dva rivalové, ale jejich celkový úspěch je jednotný. Borci z TJ Karate České Budějovice a Fight Clubu České Budějovice získali na proběhlém mistrovství České republiky mládeže nejvíce medailí. Ostatní kluby zaostaly. Na evropský šampionát se probojovalo dvanáct Jihočechů.

Fight Club České Budějovice pořádal mládežnický šampionát v karate v českobudějovické Sportovce, kam se sjeli ti nejlepší z celé republiky. Nominace na republikový šampionát probíhá na turnajích během roku a v prosinci jde o vrchol roční práce.

„Z pohledu pořadatele jsem velmi spokojen. Podařilo se zajímavě prezentovat karate i díky online přenosu a přítomnosti dvou televizních štábů. Poděkovat musím řadě dobrovolníků, bez nichž by celý turnaj nemohl být uspořádán v této kvalitě,“ uvedl předseda Fight Clubu Petr Beníšek.

Mistrovství se zúčastnilo 402 nominovaných závodníků z 65 klubů. Za Fight Club získalo nominaci 52 karatistů, kteří vybojovali 14 titulů mistra Česka, 12 stříbrných medailí a 16 bronzových. Za TJ Karate závodilo 30 karatistů s bilancí 11 titulů, tři druhá místa a 10 třetích míst.

„Jsem velmi rád, že jsme stejně jako v letech 2012 a 2013 dokázali vyhrát i letošní mistrovství. Tento úspěch pramení z poměrně široké základny výkonnostních sportovců v našem klubu, každodenního tréninku a podpory rodičů,“ dodal Beníšek.

Fight Clubu se na republice dařilo i přes velké vytížení na závodech v zahraničí, které s týmem Beníšek absolvoval. „Letošní rok jsme se soustředili spíše na účast na mezinárodních závodech v Rakousku, Slovensku, Maďarsku, Kosovu a dalších zemích. Nicméně jsme nevynechali ani třetí kola nominačních soutěží, ve kterých jsme získali převážnou část nominací.“

Za pořadatelský oddíl se nejvíce dařilo Lukáši Gruberovi a Jiřímu Ježkovi. „Lukáš je věkem ještě žák, ale díky divoké kartě reprezentace byl postaršen a mezi dorostenci zvítězil. Jirka předvedl podobný úspěch mezi juniory, i když věkem je ještě dorostenec,“ vyzdvihl Beníšek dva své svěřence. „Po letošním vítězství Anety Růžičkové v anketě Nejlepší jihočeský sportovec do 15 let považuji toto mistrovství za další milník ve zvýšení povědomí o karate jako o atraktivním a náročném sportu.“

Fight Club v žebříčku turnaje vyhrál se ziskem 1 364 bodů.

TJ Karate potvrdila českobudějovický úspěch

I druhé místo v žebříčku obsadil tým z největšího jihočeského města - TJ Karate České Budějovice. Tým pod vedením trenéra Miroslava Hýska získal 796 bodů. Třetí SKK Shotokan Liberec měl 464 bodů.

„S celkovým výsledkem jsem spokojený. Náš plán byl zisk osmi titulů mistra a nakonec jich bylo jedenáct. Samozřejmě to mohlo být ještě více, ale jsem nadšený z výkonů našich závodníků, což je pro mě jako trenéra hodně důležité. Nejvíce musím vyzdvihnout práci našich koučů, bez kterých bychom tohoto výsledku nedosáhli,“ řekl Hýsek.

TJ Karate se musela sklonit jen před svými městskými rivaly, na které ztratili po přepočtu 568 bodů. „S tímto výsledkem jsme počítali. Fight Club měl větší obsazení v nejmenších a nejmladších kategoriích a tím větší pravděpodobnost zisku medailí. My jsme měli naopak silné obsazení u dorostenců a juniorů.“

Konečné pořadí klubů na MČR mládeže 2014:

1. Fight Club České Budějovice 1 364 bodů
2. TJ Karate České Budějovice 796
3. SKK Shotokan Liberec 464
4. SKR SU Ústí nad Labem 232
5. SK Budo, TJ Start Havířov 224
.
16. Karate Panthers Český Krumlov 92
21. Cobra Ryu Strakonice 72
41. SKP Karate Písek 24
45. TJ Karate Nové Hrady 16
48. Budó škola KK Písek 12

Mistrovství Evropy bude s početnou jihočeskou účastí

Na evropský šampionát nominují karatisty trenéři podle jejich formy a výsledků na turnajích. Z Českých Budějovic se do Švýcarska v únoru 2015 vydá šest borců i karatistek.

Z TJ Karate České Budějovice byli nominováni Tomáš Gabriel (kumite dorostenci do 52 kg), Marek Řeřicha (kumite dorostenci do 70 kg), Monika Bürgerová (kumite dorostenky do 47 kg), Dominik Szalay (kumite U21 do 60 kg), Igor Kibrik (kumite U21 +84 kg), Dominik Mikula (kumite junioři do 61 kg), Adriana Crhonková (kumite juniorky do 48 kg), Veronika Halodová (kumite juniorky do 53 kg), Lucie Janouchová (kumite juniorky +59 kg).

Fight Club bude reprezentovat Aneta Růžičková (kumite dorostenky do 54 kg), Jiří Krych (kumite U21 do 84 kg) a Vladimíra Račáková (kumite U21 do 68 kg).

Štítky mistrovství České republiky mládežeTJ Karate České Budějovice, Fight Club České Budějovice, České Budějovice, karate, Česko, Klub rváčů, trenér, Liberec, Písek, Pražská konzervatoř, Jiří Ježek, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Karatisté z Budějc dominovali a ovládli domácí šampionát  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.