Počasí dnes29 °C, zítra21 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Mladí Štíři mají za sebou premiérový zápas ve Švédsku

K prvnímu ostrému duelu na turnaji Gothia Cup nastoupili českobudějovičtí florbalisté ve čtvrtek proti švédskému celku Husqvarna IK. Zkušeností nasbírali Jihočeši do sytosti, o body však přišli nešťastně čtyři vteřiny před koncem zápasu.

„S velmi dobře pohybově vybavenými Švédy jsme dokázali držet krok celý zápas. Hrozili jsme z brejků a postupně si vytvářeli tlak,“ hodnotil trenér Lukáš Malý úvodní duel na největším světovém mládežnickém turnaji ve florbale.

Štíři se při své premiéře poměrně dlouho rozkoukávali. Švédi se dostali do nadějného vedení 3:0 na začátku druhé poloviny duelu. Ke štírskému nástupu však zavelel kapitán Vojtěch Rybka, který ve spolupráci s Václavem Bícou snížil na 1:3.

Budějovičtí hráči donutili soupeře zatáhnout obranu na půli hřiště. Švédům to nepomohlo. Z tlaku se prosadil David Caha a po něm srovnal skóre Rybka. Štíři byli na koni a toužili po vítězství.

Bohužel, pouhé čtyř vteřiny před koncem došlo v obraně budějovického celku k hrubé chybě a soupeř vsítil vítězný gól na 4:3.

„Z utkání jsme ale odcházeli se vztyčenou hlavou a s dobrým pocitem z našeho výkonu. A to je správné,“ doplnil Malý.

Mladí Štíři si pobyt v Göteborgu užívají. Doslova je nadchnul sportovní komplex Lundbystrand, kde se turnaj koná. V jedné hale je pět florbalových hřišť. Hned po svém příjezdu tu mladíci sehráli přípravný zápas se Znojmem. „Náš výkon odpovídal únavě a nevyspalosti z dlouhé cesty. Alespoň jsme se seznámili s povrchem a našli cestu do haly," pověděl jeden z hráčů Václav Bíca.

Florbalisté spí ve školním areálu, kde využívají služeb tamní jídelny. „K snídani si každý mohl dát, co chtěl. K obědu jsme si dali kuřecí maso s rýží a překvapivě se servírovalo i mléko, ale to jsem si fakt nedal," dodal s úsměvem Bíca.

V pátek Štíry čekají další dva zápasy v kategorii do 15 let. Nejprve se od 14 hodin střetnou s Älvsjö AIK 2 a od 20 hodin vyzvou Malmö FBC. V sobotu pak začíná vyřazovací část.

Napsal Jiří Kratochvíl

Štítky Štíři, florbal, turnaj, Švédsko, první zápas, Gothia Cup, Jiří Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí Štíři mají za sebou premiérový zápas ve Švédsku  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.