Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

O postup do druhé ligy začnou v sobotu bojovat stolní tenisté Pedagogu

Stolní tenisté Pedagogu České Budějovice napodobili volejbalisty Jihostroje a hokejisty Motoru ve svém vítězném tažení nadstavbovou částí a chystají se na play-off třetí ligy. Utkají se v něm o druhou ligu s Čakovicemi.

Jihočeši opanovali základní část o šest bodů před pražským celkem, za celou sezonu pouze dvakrát prohráli a jednou remizovali. O svém prvenství v základní části rozhodli budějčtí stolní tenisté čtyři kola před koncem, kdy právě na stolech největšího rivala z Čakovic vyhráli 10:6.

„Základní část se nám povedla. Nemohli jsme si myslet, že ji projdeme celou bez porážky. Ale máme vyrovnaný tým a dokázali jsme se vyhnout větším výkyvům formy. Uhráli jsme první místo po základní části, které nám zajistilo lepší výchozí pozici do play-off,“ chválí si Pavel Kortus mladší, vedoucí a výsledkově nejlepší hráč Pedagogu.

Českobudějovičtí však vědí, že v play-off se rozdíly smazávají a boj o postup do druhé ligy bude hodně složitý. „V play-off se začíná od nuly. Potřebujeme uhrát dvě vítězství, aby se nám povedlo postoupit. Klíčový bude první zápas, snad ho zvládneme,“ věří Pavel Kortus, který by měl táhnout tým za postupem. Ve vzájemných zápasech s Čakovicemi ani jednou neprohrál. Body ale budou muset přidávat i jeho spoluhráči. Zkušený lídr týmu Jan Janda, předsezonní posila z Prachatic dvacetiletý Miroslav Bauer a mladičký Filip Kortus, kterému je teprve patnáct let.

Pražský celek spoléhá na osvědčenou čtveřici Petřík, Vaňásek, Hüttl a Šulc, která vyniká vzácnou vyrovnaností. „V tom spočívá jejich největší síla. Není tam hráč, který by udělal čtyři nebo žádný bod. Navíc mají i silné deblové dvojice a nehraje velkou roli, kterou z nich vyberou pro první zápas,“ vypočítává vedoucí Pedagogu.

Finále play-off třetí ligy o postup do druhé ligy startuje v sobotu 11. dubna od 15 hodin v Branišovské ulici na Pedagogu. Druhý zápas se hraje přesně o týden v Praze. Když by byl stav nerozhodný 1:1 na zápasy, tak přijde na řadu rozhodující třetí duel v neděli 19. dubna od 10 hodin znovu na Pedagogu.

„Chtěl bych pozvat všechny naše příznivce na sobotní první zápas na Pedagog, kde při domácích zápasech panuje vždy jedinečná atmosféra. Věříme, že právě domácí prostředí může hrát rozhodující roli a pevně věřím, že se nám povede postoupit,“ říká závěrem Pavel Kortus.

Štítky stolní tenis, ping-pong, Pedagog, play-off, Čakovice, postup, Pavel Kortus, stolní tenista, učitel, playoff, Jihostroj, České Budějovice, Miroslav Bauer, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O postup do druhé ligy začnou v sobotu bojovat stolní tenisté Pedagogu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.