Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Přijďte si zacvičit na MaRS. Startuje se už dnes večer!

3... 2... 1... Startujeme! Ale nebojte se. Neletíme na planetu Mars. Jdeme cvičit na MaRS. Že tomu pořád nerozumíte? Na MAraton s Roztroušenou Sklerózou v tělocvičně Základní školy Emy Destinové. A co že je to vlastně ta roztroušená skleróza?

Jedná se o zánětlivé degenerativní onemocnění nervového systému, které často končí invaliditou pacienta. A může potkat každého z nás. Nejčastěji mladé lidi ve věku 20 až 40 let, na něž nečekaně udeří a kteří si v tomto věku riziko zákeřného onemocnění ani neuvědomují.

Co bychom si ale všichni uvědomit měli, je to, že péče o sebe samé je v tomto ohledu velice důležitá. Cena pohybu je pro zdravého člověka veliká - a pro toho, kdo trpí roztroušenou sklerózou, dvojnásobně.

Proto se organizátoři rozhodli, že by bylo třeba rozšířit mezi pacienty, ale i veřejnost, jak jsou rehabilitace a pohyb v rámci komplexní péče o nemocné důležité.

Charitativní akci pořádá občanské sdružení ROSKA České Budějovice ve spolupráci s M - Centrem pro mladou rodinu. Vstupné je dobrovolné a veškerý výtěžek bude použit na rekondiční cvičení pacientů s roztroušenou sklerózou.

A co se bude dělat? Samozřejmě cvičit! Můžete se těšit na odborně vedené lekce a celý den napěchovaný pohybem. Budou se střídat rychlé energické hodiny, při kterých se pořádně zapotíte, i ty pomalejší na zklidnění, protažení, rehabilitačně zaměřené.

„Na těch můžete nabrat sílu a pokračovat s námi dál. Vše je jen a jen na vás. Stejně jako dobrovolný příspěvek, za který vám budeme vděčni nejen my, ale hlavně lidé s roztroušenou sklerózou, kterým dopomůže ke kvalitnějšímu životu,“ říkají pořadatelé.

Přijít si zacvičit může opravdu každý. Ať jste zdravý, nebo právě pacient s roztroušenou sklerózou. Na lekce spinningu (776 369 693), jumpboxingu (723 673 573) a balantes (774 610 055) je nutné si z důvodu omezených cvičebních pomůcek dopředu zarezervovat místo.

Program akce

Pátek
18:00 Zahájení
18:05 Rekondiční cvičení (Helena Nekvindová)
19:00 Aerobik (Eva Pšeničková)
20:00 Spinning (Zdeněk Řezáč)

Sobota
9:00 Piloxing (Hanka Macků)
0:00 Balantes (Hanka Macků)
11:00 Jumpboxing (Sabina Lukšová)
12:00 Jóga (Marcela Hanuschová)
13:00 Rehabilitační cvičení (Lucie Králová)
14:00 Flirt Dance (Eva Compel'ová)
15:00 Powerjóga (Zorka Palčisková)
16:00 Latino Dance Aerobik (Eva Compel'ová)
17:00 Pilates

Napsala Hana Macků
Tisková zpráva

Štítky Maraton s roztroušenou sklerózou, Mars, ZŠ Emy Destinové, roztroušená skleróza, pacient, Ema Destinnová, Lucie Králová, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přijďte si zacvičit na MaRS. Startuje se už dnes večer!  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.