Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Ragbisté nastoupí poprvé doma. Přijedou Kralupy

Už v neděli od 14 hodin sehrají budějčtí ragbisté další utkání 2. ligy skupiny B. Poprvé to ale bude v novém ročníku na domácím hřišti. Sportovní areál Jihočeské univerzity u Kauflandu bude hostit duel proti RC Kralupy nad Vltavou.

Start do právě probíhající sezony vyšel Jihočechům náramně. Před necelými dvěma týdny zvládli těžký souboj s Rakovníkem, a sice překvapivě, ale zaslouženě zvítězili poměrem 28:5. „Bylo to plné nepřesností, pořád je co zlepšovat. Pro nás je však důležité, že jsme zvítězili,“ těšilo hlavního kouče Zdeňka Bílského.

S výhrou v zádech se také daleko lépe trénuje. V posledních dnech se již ale tým musel od zvládnutého vstupu do ligy oprostit, hlavy hráčů totiž plní taktické pokyny před soubojem s Kralupy. „My se ale na zápasy připravujeme pořád stejně. Na vyšší úrovni se určitě dělají videorozbory, v naší soutěži zatím nerozebíráme, jak soupeř hraje,“ nastiňuje trenér.

Zápas se středočeským celkem bude velkou neznámou. I proto nelze s určitostí říct, kdo by měl být favoritem střetnutí. „Netuším, s jakou hrou se Kralupy vytasí, v lize se utkáme teprve poprvé, protože dříve hrály ve druhé skupině a vůbec jsme na sebe nenarazili. Jediný zápas, který jsme spolu sehráli, dopadl lépe pro Kralupy, takže jim to snad teď vrátíme,“ přeje si Bílský, jenž nic jiného než výhru nebere.

Ragbisté Českých Budějovic by si rádi připsali další cenné vítězství v desetikolové základní části. Sami tvrdí, že jsou plni odhodlání pro to udělat cokoliv, nicméně šestnáctý hráč v podobě fanoušků by se jim náramně hodil.

Štítky rugby, RC České Budějovice, RC Kralupy nad Vltavou, 2. liga skupina B, Kralupy nad Vltavou, ragbista, Kaufland, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Rakovník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ragbisté nastoupí poprvé doma. Přijedou Kralupy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.