Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Štíři podlehli extraligovému soupeři a v poháru končí

V úterý odehráli florbalisté Štírů svůj poslední letošní zápas v Poháru České pojišťovny. V této soutěži se jim poprvé povedlo postoupit do čtvrtfinálové skupiny, kde na ně po prohrách s extraligovými Buldoky z Brna a prvoligovým Pelhřimovem čekali extraligoví Panthers Otrokovice.

Panteři si z jihu Čech nakonec odvezli výhru 5:3 a postup do semifinále soutěže. Štíři skončili ve skupině poslední a s pohárovou soutěží se rozloučili.

„Účinkování ve čtvrtfinále poháru ale považuji za úspěch. Byli jsme jediný druholigový tým mezi celky z extraligy a první ligy,“ uvedl trenér Štírů České Budějovice Jiří Kratochvíl.

Poslední zápas čtvrtfinálové skupiny proti Otrokovicím nezačal pro Štíry dobře. Hosté se hned z první šance po 30 vteřinách hry ujali vedení. Navíc od dalších gólů uchránily domácí dobře postavené tyčky brankáře Macka.

I Jihočeši si dokázali vytvářet brankové příležitosti, ale brankáře Moravanů se jim v první dvacetiminutovce překonat nepovedlo. První dějství tedy skončilo poměrem 0:1.

Druhá třetina se nesla v podobném duchu. Až do její poloviny platil fotbalový výsledek z první periody. Pak však dvakrát udeřili hosté a rázem to bylo 0:3. Navíc naděje Štírů na vyrovnání podlamovala častá vyloučení, která však domácí zvládali bránit.

Až na začátku poslední periody protrhl střeleckou smůlu Malý. Otrokovičtí ale s odpovědí dlouho neváhali - 1:4. Naštěstí pro Štíry brzy opět snížil Melíšek. Další šance však Jihočeši nedokázali zužitkovat, přesto cítili šanci zdramatizovat utkání. Dvě minuty před koncem proto odvolali brankáře.

Hru v šesti hráčích v poli se jim povedlo přetavit ve snížení po ráně Havelky ze standardní situace - 3:4. Stejnou situaci ovšem využili minutu před koncem i hosté a utkání tedy skončilo poměrem 3:5.

„Zkušeného extraligového soupeře se nám podařilo potrápit, ubránili jsme čtyři oslabení, zkusili jsme si i hru bez brankáře, takže můžeme být se svým výkonem spokojení,“ komentoval Kratochvíl.

Již v sobotu 30. listopadu od 15.30 hodin přivítají Štíři na domácí půdě v ligovém utkání Havlíčkův Brod. Českobudějovičtí florbalisté v něm budou hájit první místo v tabulce 2. ligy.

FBC Štíři České Budějovice - Panthers Otrokovice 3:5 (0:1, 0:2, 3:2)

Branky a nahrávky: 45. Malý (Tomšíček), 48. Melíšek (Hejplík), 59. Havelka - 1. Blizňák (Hrdina), 31. Hrdina (Graclík), 34. Kopčil (Uhrinovský), 48. Uhrinovský (Blizňák), 59. Spáčil (Graclík). Střely na branku: 33:35. Rozhodčí: J. Filipčík, O. Filipčík. Vyloučení: 4:0. Bez využití. Diváci: 140.

Tisková zpráva

FBC Štíři České Budějovice - Panthers Otrokovice

Čtvrtek, 28. listopadu 2013, 12:00

FBC Štíři České Budějovice - Panthers Otrokovice 3:5
FBC Štíři České Budějovice - Panthers Otrokovice 3:5

Štítky florbal, FBC Štíři České Budějovice, Panthers Otrokovice, Pohár České pojišťovny, soutěž, FC Zbrojovka Brno, Generali Česká pojišťovna, SK Dynamo České Budějovice, Pelhřimov, Jiří Kratochvíl, Česko, Otrokovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři podlehli extraligovému soupeři a v poháru končí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.