Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tanečníci se v celoevropské konkurenci opět neztratili

Tanečníci budějckého LaSt dance teamu Radka Karvánková a její taneční partner Tomáš Ondrášek se předminulou sobotu zúčastnili mistrovství Evropy World Artistic Dance Federation ve standardních tancích a show dance v ruské Moskvě. Z osmi možných si odvezli osm zlatých medailí!

Cenné kovy získali za tance walz, valčík, tango, quick step a slow fox, za soutěže pěti standardních tanců, třech standardních tanců a show dance standard Letní romance.

Mistrovství Evropy v Moskvě se zúčastnilo 2500 soutěžících z celé Evropy. Největšími soupeři bylo tradičně silné Rusko, Maďarsko a Belgie.

Trenérem LaSt dance teamu je Stanislav Schön a choreografem Libor Hlaváček, supervizor, mezinárodní porotce, emeritní sólista baletu Jihočeského divadla, který se díky spolupráci s taneční školou Stanislava Schöna na jih Čech velmi rád vrací.

„V listopadu 2014 se asi se čtyřiceti tanečníky chystáme na unikátní vystoupení na mistrovství světa, které se koná v Liberci. Pevně věříme, že po takových výsledcích si tanečníci zaslouží podporu médií, města České Budějovice i Jihočeského kraje,“ říká Libor Hlaváček.

Napsala Iveta Nováčková
Foto: Jiří Potůček

Štítky LaSt dance team, Radka Karvánková, Tomáš Ondrášek, taneční soutěž, mistrovství Evropy, Rusko, Moskva, Evropa, tanec, Libor Hlaváček, Belgie, Maďarsko, Jihočeské divadlo, Jiří Potůček, Liberec, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tanečníci se v celoevropské konkurenci opět neztratili  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.