Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

TJ Karate přivezlo z evropského šampionátu šest medailí!

V Rakousku se uplynulý víkend konalo mistrovství Evropy goju-ryu a do turnaje se nominovalo hned šest závodníků z řad TJ Karate České Budějovice. Turnaj byl rozdělen do dvou dnů, v sobotu nejprve startovaly kategorie jednotlivců a v neděli pak kategorie týmů.

V sobotním programu se jako první z budějckých závodníků představil ve váhové kategorii kumite muži do 60 kg Honza Milan, který si v boji o bronz poradil s běloruským závodníkem a vybojoval první medaili pro českobudějovický klub.

První titul mistra Evropy pro TJ Karate vybojovala v kategorii kumite žen do 61 kg Lucie Veithová, která ani v jednom zápase nezaváhala a s přehledem zvítězila, když ve finále deklasovala domácí závodnici před časovým limitem.

Stříbrnou medaili vybojovala další žena Pavla Linhartová, která v kategorii kumite žen do 50 kg po vyrovnaném výkonu podlehla až ve finále německé závodnici pouze o jeden bod.

V kategorii kumite muži do 67 kg bojoval Josef Laštůvka, který podlehl v prvním kole domácímu závodníkovi za stavu 2:2 až na rozhodující verdikt rozhodčích. V kumite muži do 84 kg nastoupil Jan Kočí, který bohužel v prvním kole podlehl ukrajinskému závodníkovi.

Druhý titul mistra Evropy do sbírky TJ Karate přidal Vojtěch Kočí, ten ve finálovém bloku porazil silného ukrajinského závodníka 3:0.

V nedělním bloku se po eliminačních bojích do finále probojoval jak ženský, tak i mužský tým. Ženy ve složení Veithová, Krejčová, Teufelová a Burýšková podlehly ve finále 1:2 domácímu týmu a obsadily tak stříbrnou pozici.

Mužský tým ve složení J. Kočí, V. Kočí, Laštůvka, Panáček, Kubička, Vaverka a Kubina nastoupil ve finále proti silné Ukrajině, kterou v hektickém finále porazil těsně 3:2 a stal se tak mistrem Evropy.

V celkovém hodnocení států se Česká republika umístila jednoznačně na prvním místě před domácím Rakouskem.

„Naši závodníci si na turnaji vedli velmi dobře a zkušeně. Gratuluji všem k získaným medailím či titulům,“ hodnotil evropský šampionát trenér TJ Karate Miroslav Hýsek.

Štítky TJ Karate České Budějovice, mistrovství Evropy, goju-ryu, Rakousko, karate, Evropa, finále, České Budějovice, Ukrajina, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TJ Karate přivezlo z evropského šampionátu šest medailí!  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.