Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zuzana Kubáňová na turnaji ve Švýcarsku dvakrát zlatá

Další turnaj světové série v racketlonu proběhl ve dnech 22. až 24. června ve švýcarském Zürichu. Tento turnaj patřil mezi turnaje dotované nejvyššími price money - stejně jako mistrovství světa, tudíž sliboval účast světové racketlonové špičky. Budějcká racketlonistka Zuzana Kubáňová nastoupila ve dvou kategoriích. V mix čtyřhře s rakouským Christophem Krennem a ve dvouhře.

V pátek se začínalo deblovými disciplínami a na Kubáňovou s Krennem čekala velká prověrka před nadcházejícím mistrovstvím světa týmů a deblů v bulharské Sofii. Jako nenasazený pár hned ve druhém kole narazili na nasazené dvojky Altmann / Kopf. Vše vyšlo na jedničku a Kubáňová a Krenn vyhráli rozdílem deseti bodů.

V semifinále mělo dojít na lámání chleba. Dva skvělí singlisté Nathalie Zeoli a Jesper Ratzer se dali dohromady právě kvůli šampionátu v Sofii. Po velmi vydařeném stolním tenise ale měli Zuzana s Christophem hned lepší vstupní pozici pro vítězství a v dalších disciplínách již nezaváhali, body zásadně neztráceli a zvítězili.

Při finálovém souboji pak na česko-rakouský pár čekal úplně nově složený tým – dvojice Paul / Markus Zeoli. Němečtí soupeři předvedli excelentní badminton, ale body okamžitě ztratili ve squashi, a tak rozhodl vlastně stolní tenis, díky kterému Kubáňová s Krennem ukončili finále již před tenisem.

„S Christophem si na kurtu rozumíme čím dál víc. Sehráváme se. Zatím jsme spolu odehráli tři turnaje, ale cítím v něm obrovskou podporu a dodává mi psychickou pohodu,“ pochvaluje si spolupráci s deblovým partnerem Zuzana.

Singlové zápasy elitních skupin byly na pořadí v sobotu a v neděli. Mezi šestnácti ženami byla Zuzana stále nenasazenou hráčkou, přesto byla považována za favoritku. V prvním kole si poradila s mladičkou rakouskou racketlonistkou Bettinou Bugl, ve druhém pak porazila světovou trojku Inge Van den Herrewegen.

Přišlo semifinále a donedávna světová jednička Nicole Eisler. Tu v nedávné době sesadila ze špičky žebříčku Nathalie Zeoli. Proti Nicole začala Zuzka nervózním stolním tenisem, brzy se ale vzpamatovala a jednoznačně si došla pro vítězství ještě před tenisem.

Finále se odehrávalo opět v již známé režii Kubáňová – Zeoli. Nathalie vykazuje již delší dobu slušný výkonnostní progres, a proto byl očekáván boj o každý míček. Zuzana ale začala sebejistým ping pongem a poté poprvé v životě dokázala porazit Nathalii i v badmintonu, čímž byl zápas téměř vyřešen, protože následovala Kubáňové disciplína číslo jedna – squash. Ani tam nedala Zuzka soupeřce šanci na obrat a finále dotáhla do finiše již před tenisem.

„Racketlon je opravdu kouzelný v tom, že nikdy nevíte, co bude. Hrají vám nervy, protože jde o každý bod. Nemůžete si prostě říct, že to teď pár míčků nevyšlo. Vždycky vám ty míčky pak někde chybí. Někdy se s psychikou poperete dobře, jindy máte prostě ruce v sádře a nohy v betonu. Je to vážně náročné. Ale tentokrát mi všechno vyšlo na jedničku. Padalo tam, na co jsem sáhla a navíc, pokud jdu z pinčesu s body v plusu, hodně se uklidním a hlava pak funguje tak nějak líp, tudíž i tělo pak funguje uvolněněji. Věřím, že mi forma vydrží i do Sofie a pak v listopadu na mistrovství světa jednotlivců, kde budu obhajovat titul,“ přibližuje své pocity a uzavírá hodnocení turnaje Kubáňová.

Tisková zpráva

Štítky Zuzana Kubáňová, Švýcarsko, mistrovství světa, Curych, stolní tenis, tenis, Sofie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zuzana Kubáňová na turnaji ve Švýcarsku dvakrát zlatá  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.