Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

První čtvrtfinále zvládli budějčtí volejbalisté s přehledem

Ve středu v 18 hodin rozehráli volejbalisté budějckého Jihostroje play off. V prvním utkání čtvrtfinále Uniqa extraligy mužů porazili Brno s přehledem 3:0. Jihomoravané neměli vůbec šanci, tým trenéra Jana Svobody byl ve všech činnostech lepší a zaslouženě se ujal vedení v sérii hrané na tři vítězství. Druhé utkání je na programu ve čtvrtek také v 18 hodin.

Ani jednou se Brno nedostalo alespoň přes dvacet bodů. Družstvo vedené budějckým odchovancem na nahrávce Ondřejem Fučíkem za necelou hodinu odcházelo s výpraskem.

V posledním utkání základní části jihomoravský celek překvapil výhrou na půdě druhého Liberce, čímž si zajistil postup do play off. Překvapit chtěli Brňané i pod Černou věží.

Nastoupili ve stejné sestavě bez libera, na přihrávce se podíleli i blokaři. Vítěznou sestavu z Liberce trenér nechal nastoupit i v Budějcích, ale bohužel se nám nedařilo, informoval budějcký nahrávač v sestavě Brna Ondřej Fučík.

Nečekali jsme, že bychom mohli uspět. Ale popravdě jsme možná trošku doufali, že Jihostroj překvapíme tak jako Duklu. Bohužel nám kluci nedali ani čuchnout, rozstříleli nás podáním, postěžoval si pětadvacetiletý odchovanec Jihostroje.

Věří, že ve druhém utkání podá jeho tým lepší výkon. Uvidíme, každý zápas je jiný. Snad nebudou Budějce hrát tak dobře, a když si přihrajeme, můžeme hrát s každým, tvrdí.

Libero budějckého Jihostroje David Juračka si pochvaloval po rychlém vítězství právě zmiňované podání svých spoluhráčů. Myslím, že jsme podali soustředěný výkon. Velice nám pomohl servis, kterým jsme zaznamenali důležité body. Naše obrana byla dobře připravená na brněnské útočníky, řekl.

Na hladké výhře se podíleli i střídající hráči. Hodně nám pomohl podáním nahrávač Fíla Habr, přihrávače Brna dost zlobil i Tomáš Fila. Oba naši smečaři odvedli dobrou práci," pokračuje dvaadvacetileté libero mistrovského celku. Doufám, že zítřejší zápas bude podobný, jako ten dnešní, nesmíme nechat Brno rozehrát, dodává David Juračka.

VK České Budějovice - Volejbal Brno 3:0 (15,18,12)

Čas: 63 minut. Rozhodčí: Krtička, Renčín. Diváci: 600. Stav série: 1:0.

Jihostroj: Zapletal, Novotný, Sukuba, Mach, Rojas, Fila, libero Juračka - Habr, Michálek. Trenéři Jan Svoboda a Stanislav Pochop.

Brno: Fučík, Balík, Muroň, Katona, Smrčina, Zajíček - Kuliha, Mlčuch. Trenér Miroslav Malán.

Ostatní čtvrtfinálové výsledky: Liberec – Zlín 3:1 (21,24,-19,23), Ostrava - Benátky nad Jizerou 3:2 (-22,21,17,-28,13), Příbram - ČZU Praha 3:0 (22,16,21)

Autoři

Štítky Brno, Jihostroj, Jan Svoboda, čtvrtfinále, volejbalista, Liberec, Tomáš Fila, České Budějovice, VK Jihostroj České Budějovice, Volejbal Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První čtvrtfinále zvládli budějčtí volejbalisté s přehledem  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.