Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Volejbalový marathon Jihočeské univerzity byl zahájen!

Dnes v časných ranních hodinách v Budějcích začal volejbalový marathon o pohár Jihočeské univerzity. Akce, která má za cíl strávit hraním volejbalu nepřetržitě 2012 minut, odstartovala v šest hodin ráno a končit bude až zítra v pět hodin odpoledne.

Celkově se turnaje zúčastní 25 týmů, tedy okolo 150 lidí. První zápas zahájily týmy Civilové a D jako pinďouři. Míč poprvé vyletěl do vzduchu těsně po šesté hodině ranní a zpátky do pytle se dostane až za dlouhých 2012 minut, tedy 33 a půl hodiny. Slavnostní ukončení proběhne v pátek ve čtyři hodiny odpoledne, kdy bude předán putovní pohár.

Stylově oblečení Civilové si s sebou vzali jak popsaná trička, tak i helmy, které na zápas nechali raději na lavičce. Druhý tým sice pestrým kostýmem neoplýval, ale zato předvedl lepší hru a první zápas suverénně vyhrál. Systém hry není stejný jako při klasickém volejbale, ale každé utkání trvá 25 minut a tým s větším počtem bodů jednoduše vyhrává.

Okolo půl sedmé se do sportovní haly začaly scházet i další týmy a připravovaly se na hru. K vidění budou určitě zajímavé převleky, tým Kocobal si třeba jako svůj dres určil bílý doktorský plášť, další účastníci třeba mají připravené jutové pytle.

I když bude hlavní náplní těchto dvou dnů hraní volejbalu, nebude to to jediné, co si organizátoři připravili. K vidění budou například ukázky záchranářů, různé workshopy, hry a soutěže.

Máte-li tedy dneska či zítra čas, vezměte s sebou kamarády a přijďte se pobavit a zafandit do budějcké Sportovní haly! Jedinou podmínkou vstupu je prokázání se buď studentským nebo učitelských ISICem. Pořadatelé chtějí takto zabránit ztrátě či odcizení věcí ze šaten nebo prostoru haly.

Celkový rozpis turnaje naleznete zde.

Kompletní program doprovodné záchranné činnosti

Čtvrtek:

9:00 – Fixace zlomenin, amputace a péče o amputát (Magdaléna Faltusová a Jana Hnojnová)

11:00 – Zástava krvácení (Zuzana Vacková)

14:00 – Vodní záchranná služba, záchrana vyproštění z ledu, hypotermie (Jan Wimmer)

15:00 – Práce zdravotnického a leteckého záchranáře + vybavení vrtulníku a záchranného vozu (Jan Trázník)

17:00 – Správné volání o pomoc na tísňovou linku, zajištění místa při autonehodě, spolupráce

s IZS (Aneta Pejšová)

19:00 – Práce a zkušenosti z horské záchranné služby – Nízké Tatry (Jakub Velda)

Pátek:

10:00 – Ukázky práce kynolgů, práce se záchranářským psem ( Zkušenosti s vyhledáváním nezvěstných osob po zemětřesení v Turecku, Jaroslav Sedlák)

12:00 – Resuscitace + AED (automatický elektrický defibrilátor) podle nových Guidelines pro laiky (Jonáš Zbožínek, Hana Sklenková)

14:00 – Epileptický záchvat, zotavovací polohy (Jiří Dvořák)

Autoři

Štítky volejbal, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, České Budějovice, Tatra Trucks, Jiří Dvořák, Jan Wimmer, Jaroslav Sedlák, Turecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalový marathon Jihočeské univerzity byl zahájen!  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.