Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Prezidenta České republiky budou volit i pacienti Nemocnice České Budějovice

Pacienti hospitalizovaní v českobudějovické nemocnici o svou volbu prezidenta nepřijdou. Stejně jako o každých volbách se v nemocnici zastaví s přenosnou volební schránkou členové okrskové volební komise. Své volební právo pacienti uplatní na základě zápisu do zvláštního seznamu voličů nebo po předložení voličského průkazu.

„O volby má vždy zájem několik desítek pacientů, i nyní mohou počítat s tím, že jim jejich právo nikdo neupře. Platí to jak pro první kolo prezidentských voleb, tak i pro případné druhé,“ říká hlavní sestra českobudějovické nemocnice Monika Kyselová. 

Na zvláštním seznamu voličů bylo v zákonném termínu zapsáno necelých 150 pacientů českobudějovické nemocnice. Lidem, kteří plánují krátkodobou hospitalizaci v nemocnici v termínu voleb, nebo neví, kde se budou v tyto dny pohybovat, umožní volbu voličský průkaz. Ten si mohli v předstihu opatřit. 

Členové okrskové volební komise se za pacienty dostaví v pátek 12. ledna ve 14 hodin. „V horním
i dolním areálu nemocnice se bude pohybovat dvojice volebních komisařů, kteří postupně navštíví všechna nemocniční oddělení. Voličům předají kompletní sadu hlasovacích lístků a úřední obálku,
“ popisuje hlavní sestra. 

Pacienti, kterým to jejich zdravotní stav dovolí, mohou volit i v místě svého bydliště. Je však třeba si zažádat o propustku z nemocnice.

Tisková zpráva | Foto Jana Kroneislová

Štítky volby, prezident, Nemocnice České Budějovice, pacient, Česko, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezidenta České republiky budou volit i pacienti Nemocnice České Budějovice  |  Volby  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.