Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

CO VY NA TO? Mezi čtenáři Budějcké Drbny by druhé kolo voleb vyhrál Jiří Drahoš

O tom, který z dvou kandidátů se stane na následujících pět let prezidentem České republiky, rozhodneme oficiálně až v pátek 26. ledna a v sobotu 27. ledna. Čtenáři Budějcké Drbny ale svůj názor vyjádřili už ve facebookové anketě a následně i v ulicích Budějc, kde jsme se jich ptali, zda k volbám vůbec půjdou.

Ve facebookové anketě, která trvala od soboty 13. ledna do neděle 21.ledna, vyhrál Jiří Drahoš se 75 procenty nad stávajícím prezidentem Milošem Zemanem. Svůj názor v anketě projevilo 2900 lidí. Miloši Zemanovi dalo svůj hlas 736 lidí, Jiří Drahoš získal 2164 hlasů. 

CO VY NA TO?

Zeptali jsme se i v ulicích Českých Budějovic, jak to lidé vidí s volbou hlavy státu. Otázky zněly jasně. Půjdete volit v druhém kole prezidentských voleb? Pokud ano, už máte vybraného kandidáta, kterému svůj hlas dáte? Podle čeho jste se rozhodovali?

Tereza Skálová, 33 let

Prezidenta v druhém kole voleb volit půjdu. Jsem i rozhodnutá, kterému z kandidátů dám svůj hlas. Rozhodovala jsem se kvůli svým preferencím, jelikož jsem nespokojená se současným prezidentem.

 

Jindřich Vrtěl, 26 let

V následujícím kole voleb jdu volit a jsem rozhodnutý, komu dám svůj hlas. Rozhodnul jsem se pro pana Drahoše, protože si myslím, že pan Zeman je alkoholik a neměl by zastávat funkci prezidenta.

 

Jan Lapáček, 21 let
Kristýna Mrázová, 18 let

Prezidenta stoprocentně volit půjdeme. Rozhodovali jsme se na základě sympatií, protože prezident přeci jen nemá moc funkcí, takže rozhodovaly sympatie, slušnost a názory.
           

Marie Hejdová

Prezidenta volit půjdu. Jsem rozhodnutá, komu dám hlas a rozhodla jsem se na základě sympatií.

 

 


O tom, jak celé prezidentské volby dopadnou, a kdo bude novou hlavou státu, rozhodneme už tento pátek 26. ledna od 14 do 22 hodin a v sobotu 27. ledna od 8 do 14 hodin. Tak ať vyhraje ten, který je vašemu srdci bližší.

Štítky anketa, prezident, volby, Jiří Drahoš, Miloš Zeman, Drbna.cz, České Budějovice, Česko, Jan Gruber

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

CO VY NA TO? Mezi čtenáři Budějcké Drbny by druhé kolo voleb vyhrál Jiří Drahoš  |  Volby  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.