Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hlasovací lístky dostanou čísla. Určí je los

Na podzim Českou republiku čekají komunální volby a volby do Senátu Parlamentu České republiky. Kandidátky s uchazeči o zastupitelská a senátní křesla jsou odevzdány, v sobotu 18. srpna budou rozhodnuto o jejich konečné podobě. Poté se budou losovat čísla, kterými budou označeny na hlasovacích lístcích.

Celkem 256 kandidátních listin pro volby do zastupitelstev měst a obcí a osm přihlášek pro volby do Senátu Parlamentu České republiky přijal českobudějovický magistrát, jako registrační úřad. Podle zákona o volbách bude nejpozději do soboty 18. srpna rozhodnuto o konečné podobě kandidátek. 

„Hned v úterý 21. srpna od devíti hodin ráno v zasedací místnosti zastupitelstva na českobudějovické radnici se budou losovat čísla na hlasovacích lístcích pro uvedené volby," uvedla mluvčí českobudějovického magistrátu Jitka Welzlová.

Vylosovanými čísly budou označeny hlasovací lístky kandidátů do senátu a zároveň se budou losovat čísla, kterými budou označeny lístky volebních stran pro volby do zastupitelstva.

Štítky volby, lístky, kandidátky, los, podzim, zastupitelstvo, senát, České Budějovice, Česko, Senát Parlamentu ČR, Parlament České republiky, Volby do zastupitelstev obcí v Česku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlasovací lístky dostanou čísla. Určí je los  |  Volby  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.