Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

ANKETA: Do konce voleb zbývá několik hodin

Na rozhodování o novém senátorovi pro Českobudějovicko a Třeboňsko zbývají Jihočechům necelé čtyři hodiny.Ve druhém kole voleb se přízeň voličů utkají Jiří Šesták a Ladislav Faktor. Výsledek voleb bude záležet na tom, kolik voličů se podaří přilákat do volebních místností. Už jste svůj lístek do volební urny vhodili, nebo necháváte volbu na ostatních?

Volební místnosti se v pátek 12. října uzavřely ve 22 hodin. Do konce voleb ale ještě pár hodin zbývá. Dnes mají lidé čas na vhození hlasovacího lístku do volební urny do 14 hodin.

Hlasovací lístky si voliči vyzvednou až ve volební místnosti, kde jim je předá komise. V prvním kole senátních voleb zvítězil v Budějcích podnikatel, právník a zakladatel Hitrádia Faktor Ladislav Faktor. Po sečtení všech okrsků přesvědčil více než 41 procent voličů. O senátorský mandát bude bojovat se současným místopředsedou Senátu a dlouholetým ředitelem Jihočeského divadla Jiřím Šestákem. Ten získal v prvním kole více než 27 procent hlasů.

Zúčastnili jste se druhého kola voleb?

Celkem hlasovalo38 čtenářů

Autoři

Štítky volby, senát, Jiří Šesták, Ladislav Faktor, politika, volební místnost, okres České Budějovice, CHKO Třeboňsko, Volby do Senátu Parlamentu České republiky, Senát Parlamentu ČR, Jihočeské divadlo, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Do konce voleb zbývá několik hodin  |  Volby  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.