Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VOLBY 2022: Z posledního místa na první. V Prachaticích uspěl bývalý místostarosta Zeman

Přes šest set preferenčních hlasů získal v komunálních volbách bývalý místostarosta Prachatic Robert Zeman (Pro Prachatice). Z posledního místa jednadvacetičlenné kandidátky se tak dostal na první. Hnutí získalo ve volbách 6,44 procenta hlasů, což odpovídá jedinému mandátu. Zeman tak bude reprezentovat hnutí v prachatickém zastupitelstvu sám.

Bývalý místostarosta Prachatic bude v zastupitelstvu pošesté. Původně nechtěl z rodinných důvodů kandidovat, nakonec se ale nechal zapsat na poslední místo jednadvacetičlenné kandidátky. „Napomohl jsem tomu, aby se kandidátka poskládala. A šel jsem na poslední místo, abych si nedělal z pusy dobrý den," vysvětlil Robert Zeman.

Lídrem Pro Prachatice byl Júsuf Traore, dostal 422 hlasů. Hnutí ale získalo ve volbách 6,44 procenta hlasů, což odpovídá jedinému mandátu. Díky preferenčním hlasům ho bude zastávat Zeman.

VOLBY 2022: Jihočeši rozhodli. Nejpřesvědčivější vítězství v kraji slaví hnutí Strakonická veřejnost

Letošní komunální volby jsou rozhodnuty a jednotlivá politická uskupení již znají míru podpory obyvatel jihočeských měst a obcí. Nejmarkantnější vítězství zaznamenalo hnutí Strakonická veřejnost, které zvítězilo s více než šedesáti procenty....

Zeman byl prachatickým místostarostou v letech 1998 až 2002 a v letech 2010 až 2014. Také byl v letech 2002 až 2006 městským radním, v letech 2000 až 2004 radním Jihočeského kraje.

„Moc děkuji Júsufovi Traoremu za vše, co pro celé PRO Prachatice udělal jako lídr a je mi moc líto, že jsem nakonec zůstal zastupitelem sám. Také moc děkuji všem kolegyním a kolegům, bez kterých bychom neměli šanci vůbec uspět. Také děkuji za vaše hlasy a důvěru v mou osobu,“ napsal na svém Facebooku.

Mimo to také slíbil, že se i v tak skromném počtu bude snažit naplnit cíle hnutí. „Byť jsem jediný zastupitel sdružení, tak to neznamená, že se nebudeme snažit naplnit naše základní cíle – nezdražit nájemné, pořídit více míst k parkování, parcely pro individuální výstavbu, zahrádky a tak dále,“ napsal bývalý místostarosta.

Komunální volby v Prachaticích vyhráli Nezávislí, získali sedm mandátů v zastupitelstvu, které má 21 členů. Druhá skončila ODS+TOP 09 s pěti mandáty. Třetí Živé Prachatice budou mít tři zastupitele. Čtvrté ANO má dva mandáty, dva zastupitele budou mít na pátém místě Prachatice společně. Šestí jsou PRO Prachatice se zmiňovaným jedním mandátem. Sedmou příčku obsadí KDU-ČSL s jedním zastupitelem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv Robert Zeman

Štítky volby, volby 2022, komunální volby, Prachatice, Pro Prachatice, Robert Zeman, ODS, ANO 2011, TOP 09, KDU-ČSL, Facebook, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: Z posledního místa na první. V Prachaticích uspěl bývalý místostarosta Zeman  |  Volby  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.