Pondělí, 2. prosince 2019, 10:04
Víte, jak může čepování piva ovlivnit jeho chuť a říz? A co to vlastně „říz“ piva je? O tom se v dalším dílu pivního seriálu rozpovídal podsládek národního pivovaru Budějovický Budvar Petr Košin.
Úterý, 19. listopadu 2019, 14:12
Lidé si často myslí, že „desítka“ nebo „dvanáctka“ značí u piva procento alkoholu. Víte ale, co rozhoduje o tom, jaký stupeň pivo dostane? V dalším dílu pivního seriálu vám to prozradí vrchní sládek národního pivovaru Budějovický Budvar Adam Brož.
Pondělí, 4. listopadu 2019, 08:42
Víte, k čemu slouží v pivu kvasinky? Existuje jich spoustu druhů a kmenů, a každý sládek má svůj oblíbený kmen. O tom, jak pracují a co se s nimi děje po ukončení kvašení se rozpovídal podsládek Národního pivovaru Budějovický Budvar Petr Košín.
Pondělí, 21. října 2019, 08:56
Jaké jsou tři základní suroviny pro výrobu piva? Chmel, voda a slad. Právě slad má velký význam pro výslednou chuť piva. Proč? To nám v dalším díle seriálu o pivu řekne vrchní sládek národního pivovaru Budějovický Budvar Adam Brož.
Čtvrtek, 10. října 2019, 10:12
Proč se zrovna chmel stal jednou ze základních ingrediencí při vaření piva? Chmel dává pivu především jeho typickou hořkou chuť. Slouží navíc i jako jakýsi „konzervant“ - pivo vařené s chmelem se kazí mnohem méně než pivo vařené bez něj. Odrůd...
Nebyla nalezena žádná fotogalerie.
Nebyly nalezeny žádné profily.