Sobota, 7. ledna 2023, 11:00
Přestože se v tuzemských jídelnách stravuje téměř polovina Čechů, podíl biopotravin v jídle je zde ve srovnání s jinými sáty v Evropě stále podprůměrný. Způsobují to především obavy z výrazného nárůstu koncových cen. K tomu ale podle studie docenta...
Sobota, 26. září 2020, 15:55
Úroda jablek i švestek na Třeboňsku je lepší než loni. V roce 2019 zpracovala místní moštárna asi 1000 kilogramů jablek, letos to bude výrazně víc. V regionu se daří jablečným odrůdám melrose, rubín, rubinola, jonagold, spartan či bohemia. Novinářům...
Pátek, 23. srpna 2019, 13:15
Veterináři zjistili při mimořádné kontrolní akci bio produktů u jihočeského producenta ekologických vajec zbytky toxického insekticidu DDT. Tento přípravek proti škodlivému hmyzu je už od 70. let zakázán. Ve vejcích se zřejmě objevil kvůli staré...
Neděle, 14. ledna 2018, 14:42
Začal nový rok a lidé si, více než kdy jindy během roku, chtějí dopřát kvalitní potraviny. Dnes již mnohým z nás není lhostejné, jakým jídlem si své dny zpestří. Mnoho lidí vstupuje do nového roku s předsevzetím, že budou žít zdravěji. Biopotraviny...
Středa, 1. července 2015, 13:37
Před čtvrt stoletím někdo sotva mohl tušit, jakým trendem se biopotraviny stanou. Otakar Jiránek, původně fotograf a výtvarník, přiznává, že je poněkud kaskadér a určitou míru adrenalinu ke svému životu prostě potřebuje. Proto se v tuzemsku už v...
Nebyla nalezena žádná fotogalerie.
Nebyly nalezeny žádné profily.