Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Předkolo play-off druhé ligy Písek nezvládl. Tábor se ve čtvrtfinále utká s Havlíčkovým Brodem

Poté, co z Budějc odešla extraliga, se pozornost jihočeských hokejových fandů obrátila k nižším soutěžím. Nejvíce v současné době táhne Motor, ale zapomínat bychom neměli ani na ostatní. Sezóna totiž vrcholí i ve druhé lize.

V české třetí nejvyšší hokejové soutěži letos válčily hned tři jihočeské kluby. Nejhůře dopadl jednoznačně jindřichohradecký Vajgar, který si v sezóně připsal jen dvě vítězství a s celkovým ziskem 9 bodů se umístil na posledním osmnáctém místě skupiny západ.

Letos se ale o sestup bát nemusí. Svaz totiž změnil systém soutěže, zrušil zápasy play-out a stanovil, že probíhající ročník bude nesestupový. Příští rok by se měla druhá liga rozšířit o postupující tým z krajských soutěží a rozdělit do více skupin tak, aby klubům odpadly zbytečné starosti s financováním delších výjezdů.

Druhým zástupcem našeho kraje byl tým IHC Písek, který po dvou sezónách strávených v krajské soutěži postoupil zpět do druhé ligy a jako nováček si letos nevedl špatně. Nejen, že neměli Písečtí sestupové starosti, ale dokázali se dokonce vměstnat mezi deset nejlepších týmů západní skupiny, což jim zaručilo účast v předkole play-off. V něm se střetli s bruslaři z Havlíčkova Brodu, kterým ale v sérii hrané na dvě vítězná utkání pouze sekundovali.

První utkání na Vysočině bylo plně v režii bruslařů, kteří svého soupeře přestříleli poměrem 6:3, přičemž velký podíl na úspěchu měl i Miroslav Třetina (2+1), kterého si leckdo jistě pamatuje z první sezóny znovuzrozeného Motoru.

Ani domácí zápas nezačal Písek ideálně, když prohrával od první minuty, kdy se prosadil Kořínek. Následně ještě zvýšil náskok Kuchta, ale za domácí bleskově odpověděl Urbanec. Do konce třetiny se ještě prosadil hostující Chlubna. Ve druhé části snížil domácí Ciboch a bylo zaděláno na drama.

 Domácí se nakonec ve třetí třetině vyrovnání dočkali, když bekhendem přesně mířil Urbanec, ale rázem je opět srazil k zemi Filip Beneš. Už se zdálo, že Písek má po sezóně, ale výborně se mu vydařila hra bez brankáře a v samém závěru vyrovnal na 4:4 Vlček.

V prodloužení mohl zvrátit zápas na stranu svého týmu Urbanec, ale jeho střelu zázračně vyrazil Novák. Radovat se tak mohli hosté, kteří nehodlali podstupovat loterii samostatných nájezdů, a ještě v prodloužení rozhodl o jejich postupu exbudějcký Miroslav Třetina.

Nejlépe z jihočeských týmů si letos vedl jednoznačně Tábor, který se po základní části umístil na skvělém druhém místě a po loňském vystoupení v baráži o první ligu tak opět můžeme čekat velké věci. Lví podíl na skvělém umístění má stálá opora kohoutů Jakub Matušík, který se 47 body (20+27) obsadil druhé místo v tabulce produktivity v západní skupině.

Tábor si díky svému postavení mohl dopřát chvíli volna, ale volil raději přátelský zápas s Duklou Jihlava. Přesto, že kohouti prohráli na svém ledě 2:4, tak rozhodně hanbu neudělali. V jednu chvíli dokonce vedli a i po zbytek zápasu se nedá říci, že by Jihlavští měli výrazně navrch.

Nyní už je jasné, že ve čtvrtfinále se kohouti střetnou s týmem BK Havlíčkův Brod. Doufejme, že se jim proti svěřencům trenéra Tottera bude dařit lépe než píseckým hokejistům. První zápas série se uskuteční už ve čtvrtek 3. března na táborském ledě.

Autoři | Foto Štefan Haragal

Štítky Písek, Havlíčkův Brod, soutěž, České Budějovice, kohout, Miroslav Třetina, IHC KOMTERM Písek, playoff, HC Dukla Jihlava, HC Rebel Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Předkolo play-off druhé ligy Písek nezvládl. Tábor se ve čtvrtfinále utká s Havlíčkovým Brodem  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.