Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Národní park Šumava vypsal výběrové řízení na práce v lesích za skoro tři sta milionů korun

Šumavský národní park vypsal výběrové řízení na práce v lesích na následující dva roky. Firmy, které vzejdou z tendru, podepíšou s parkem rámcovou smlouvu, bez níž se nebude moci v lesích zasahovat. Předpokládaný objem prací v následujících letech je více než 296 milionů korun. Subjekty, které uzavřou s parkem rámcovou smlouvu, budou smět usilovat o zakázky týkající se těžby, sázení a dalších zásahů.

Uchazeči musí podávat své nabídky do výběrového řízení nově systémem národní elektronický nástroj, což nařídila vláda. „Změna spočívá dále v tom, že nabídky účastníků musí být podávány pouze elektronicky s využitím elektronického podpisu a za použití šifrovacího klíče, který poskytujeme společně se zadávací dokumentací,“ uvedl náměstek ředitele šumavského národního parku Jan Kozel.

Dvořák uvedl, že v minulosti podepisovala rámcovou smlouvu na dvouleté období vždy zhruba stovka firem. „Uvidíme, kolik uchazečů bude letos,“ řekl mluvčí NP Šumava Jan Dvořák.  Zájemci mohou podávat nabídky do 18. dubna do 10 hodin.

Mluvčí poznamenal, že existuje možnost, že by v lesích mohly pracovat i subjekty, aniž by měly podepsanou rámcovou smlouvu. „Taková situace by však ale nastala v momentě nějakého extrémního orkánu, jenž by způsobil rozsáhlé škody. Potom bychom práce v lesích mohli pomocí výjimky umožnit i jiným firmám,“ řekl Dvořák.

Loni šumavský národní park vytěžil více než 250 tisíc krychlových metrů dřeva, což bylo výrazně více než v minulých letech. Nárůst způsobila likvidace následků polomů z let 2017 a 2018.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lesy, dřevo, rezervace, Šumava, Národní park Šumava, les, výběrové řízení, Jan Dvořák, Jan Kozel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Národní park Šumava vypsal výběrové řízení na práce v lesích za skoro tři sta milionů korun  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.