Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mateřské školy na jihu Čech zůstávají v provozu i v létě

Rodiče dětí předškolního věku mohou i přes léto v jihočeských městech využít služeb mateřských škol. Větší města mají naplánovaný prázdninový provoz tak, že je vždy otevřená minimálně jedna školka.

Budějce byly pro zajištění dostatečné kapacity mateřských škol rozdělené do tří oblastí podle dojezdové vzdálenosti. „V každé z nich bude otevřena vždy jedna školka, která bude vybrána na základě počtu přihlášených dětí tak, aby počet zájemců odpovídal její kapacitě," řekl náměstek primátora Viktor Vojtko. Vždy jsou tak ve městě otevřené tři školky najednou.

V Táboře se v červenci a srpnu vystřídá několik mateřských škol, vždy budou v provozu alespoň dvě. Od 26. srpna začnou fungovat všechny školky ve městě. Dnes to sdělila Petra Říhová z táborského odboru školství, mládeže a tělovýchovy.

V Prachaticích, kde je pět mateřských škol, je o prázdninách otevřena jedna. „Po celou dobu hlavních prázdnin bude v provozu pracoviště Skalka 180, kde je kapacita 130 dětí. Aktuální docházka je kolem osmdesáti dětí, to jsou tři třídy,“ řekl referent oddělení školství prachatického městského úřadu Jiří Šobr.

Jindřichův Hradec nabízí přes léto rodičům možnost umístit své děti do mateřské školy nebo jejího odloučeného pracoviště. V Českém Krumlově se budou v provozu jednotlivé školky střídat, vždy bude otevřená alespoň jedna či dvě najednou.

Umístit dítě do mateřské školy mohou také rodiče ve Strakonicích a Písku. V obou městech o prázdninách funguje vždy jedna mateřská škola. Během léta se jednotlivá zařízení střídají.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky správa, školy, léto, Jihočeský kraj, mateřská škola, Česko, Viktor Vojtko, Petra Sternbergová, Tábor, Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mateřské školy na jihu Čech zůstávají v provozu i v létě  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.