Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Lidé už vyčerpali téměř milion ze slev na jihočeské dovolené

Jihočeský kraj spustil včera on-line systém slev a kompenzací, ve kterém rodinám přispěje na ubytování při dovolené v kraji a dá slevy do zoo i muzeí. Vyčlenil na to 39 milionů korun. Do včerejších 16:00 vyčerpalo slevové vouchery 421 lidí, šlo o sumu téměř 900 tisíc korun. Převažovali zájemci z Prahy, jižních Čech, jižní Moravy a Moravskoslezského kraje.

Na portálu mohou lidé získat ubytování v kraji s až třiceti procentní slevou a až sedmdesáti procentní slevy vstupného na různé atraktivity. „Velice mě těší, že je hned od počátku spuštění tohoto portálu o ubytovací služby na jihu Čech takový zájem. Návštěvníci, kteří sem zavítají, jistě ocení, že jim nabízíme k rekreaci čistý, bezpečný a vlídný region s unikátní přírodou, památkami, architekturou, kulturou a kvalitními službami. Budeme se snažit být dobrými hostiteli,“ uvedla hejtmanka Ivana Stráská.

Slevu 30 procent z ceny ubytování, nejvýše však 300 korun na člověka a noc, získají dvou- až šestičlenné rodiny, z nichž nejméně jeden člověk je starší 18 let. Podmínkou je, že se v jižních Čechách ubytují nejméně na tři a maximálně na sedm nocí. „Odhaduji, že za dnešek bude milion korun vyčerpaný. Běží to krásně. Trochu jsem se bál, aby to nebylo vyčerpané za dvě minuty, takhle s tím můžeme pracovat dál," řekl ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek.

Do projektu Léto v jižních Čechách se zatím zapojilo přes 170 hotelů a penzionů. Polášek předpokládá, že jich bude kolem 200, jejich seznam se stále rozšiřuje. Jak dodal, krajští zastupitelé připustili, že až lidé částku 39 milionů korun vyčerpají, bude možné další peníze přidat. Jihočeským penzionům a hotelům by měla podpora zajistit 100 tisíc nových přenocování, ze sumy téměř 40 milionů dostanou na kompenzaci 30 milionů.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky turistika, správa, rekreace, Jihočeský kraj, Praha, Jihomoravský kraj, Moravskoslezský kraj, Česko, Ivana Stráská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé už vyčerpali téměř milion ze slev na jihočeské dovolené  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.