Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihočeští hasiči měli loni nejvíce zásahů za pět let

Jihočeští hasiči měli loni nejvíc práce za posledních pět let. Zasahovali u 10 036 událostí, což je o 804 víc než v roce 2019. Důvodem nárůstu jsou z velké části zásahy spojené s koronavirem.

„Nezměnilo se nic na tom, že jsme stále zasahovali u těch událostí, které jsou pro nás obvyklé - požáry, dopravní nehody, úniky nebezpečných látek, technické pomoci a tak dále. Přibyly ale výjezdy, kdy jsme odložili vyprošťovací zařízení a hadice a vzali do rukou dezinfekce, testovací sady nebo teploměry. Kdy jsme stavěli odběrová místa nebo pomáhali s trasováním nebo testováním obyvatelstva," uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Nárůst je patrný především v kategorii technických zásahů. Zatímco v roce 2019 jich bylo 5659, loni se počet zvýšil na 6597. Podle Matějů právě do této oblasti spadají události spojené s koronavirem.

Naopak hasičům nepatrně ubylo práce kvůli dopravním nehodám. Loni zasahovali u 1418 havárií, což je meziročně o 41 méně. „Doufejme, že to svědčí o zlepšujícím se trendu na jihočeských silnicích, přestože úbytek nehod byl v roce 2020 zapříčiněn spíše omezením pohybu lidí," řekla mluvčí.

Hasiči likvidovali požár v areálu firmy Brisk v Táboře, vyhlášen byl třetí stupeň požárního poplachu

Hasiči v noci na dnešek vyjížděli k požáru, který byl nahlášen v galvanovně v areálu firmy Brisk v Táboře. Ještě před zahájením hašení, došlo pravděpodobně vlivem vysokých teplot, které působily na chemické látky uvnitř, k několika postupným...

Největší škodu loni způsobil červencový požár galvanovny táborské firmy Brisk, kdy oheň zničil majetek za 50 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hzsjc.cz

Štítky hasiči, zásahy, bilance, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští hasiči měli loni nejvíce zásahů za pět let  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.