Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Vláda projedná změny omezení po 21. březnu. Zruší nejspíš jen zákaz pohybu mezi obcemi

Zákaz volného pohybu a sportu mimo katastr obcí. Takové změny by mohly nastat po 21. březnu. O dalším postupu bude dnes v podvečer jednat vláda. Žádné větší změny ale Česko v opatřeních nejspíš nečekají. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) v týdnu avizoval, že kvůli přeplněnosti nemocnic zůstane většina opatření platná minimálně do Velikonoc.

Aktuální výrazná omezení pohybu vyhlásila vláda na tři týdny. Platit by tedy měla do neděle 21. března. Podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) se kvůli přeplněnosti nemocnic velké změny očekávat nedají. Padnout by zřejmě mohl zákaz volného pohybu a sportu mimo katastr obcí. 

Kvůli prodloužení většiny opatření bude vládat také žádat o souhlas s prodloužením nouzového stavu. Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) tak zřejmě učiní až příští týden. Nouzový stav nyní trvá nepřetržitě od 5. října zatím do 28. března.

Nákup antigenních testů

Kabinet by se měl také zabývat dalším nákupem antigenních testů pro potřeby státu. Aktuální zásoby by měly podle vicepremiéra Jana Hamáčka vydržet do 9. dubna. Testy by sloužily pro testování zaměstnanců státní správy i škol. Před dalším nákupem chtělo nechat ministerstvo zdravotnictví posoudit cistlivost testů, premiér Babič je ale proti.

V pondělí vláda rozhodla o povinném testování pro firmy od deseti do 49 zaměstnanců, první kolo testování musejí dokončit do 26. března. Dnes projedná zavedení povinnosti pro úřady do 50 zaměstnanců. Větší firmy a úřady už povinně testují.

Vláda na doporučení Ústředního krizového štábu posoudí i návrh, aby ve školách otevřených pro děti zdravotníků a členů integrovaného záchranného systému začalo testování na covid-19, jak bylo na přelomu února a března připraveno pro návrat školáků do lavic.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky vláda, koronavirus, opatření, nouzový stav, omezení volného pohybu, ANO 2011, Jan Blatný, Velikonoce, Česko, Andrej Babiš, Jan Hamáček, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Ústřední krizový štáb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřich Forman

Musím se vyjádřit k vystoupení Blatného před poslanci..je naprosto neuvěřitelné,co se v této zemi děje.. někdo kdo nebyl nikým zvolený,si přijde a bude lidem zasahovat do osobních svobod!!! Ještě tónem,cituji... lidé ty nařízení prostě budou dodržovat... Tak to tedy ne!! Nebudu poslouchat nějakého podržtašku Babiše.. Jsem svobodný občan této země,a nikdo mi nebude nic přikazovat!! Tito lidé,jsou placeni z našich daní,mohou pouze žádat! Ale toto chování je vrcholem arogance.. co si proboha myslí...!???, ústavní soud, jasně napsal,. Vláda je povinná zdůvodňovat veškerá opatření která zasahují do svobod občanů... viděl tu někdo jasná, čísla.. která dokazují.. že pohyb mimo okresy něco přináší? Já pořád jen čtu..my si myslíme.my se domníváme..ale to není jasné a průkazné zdůvodnění!!! Dokud se tato vláda nebude chovat podle ústavy ČR..nebude mi nikdo nic nařizovat...ani Hamáček, Babiš,nebo tento nikým nevolený arogantní nesmysl...

Čtvrtek, 18. března 2021, 10:49Odpovědět

Vláda projedná změny omezení po 21. březnu. Zruší nejspíš jen zákaz pohybu mezi obcemi  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.