Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Soutěž Jihočeské univerzity vyhrál projekt na ovládání zesilovačů

Na půdě Jihočeské univerzity se dnes udílely ceny za nejlepší inovativní a vědecký výzkum. Do prvního ročníku soutěže se přihlásilo pět projektů ze tří fakult. Na prvním místě se umístil Ladislav Ptáček a Milan Novák s jejich projektem dálkového ovládání hudebních zesilovačů.

Soutěž o nejlepší inovaci Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích založila Kancelář transferu technologií. Do prvního ročníku mohli účastníci přihlásit projekty za období 2016 až 2020. Cílem soutěže je zhodnocení a ocenění nejlepších inovativních výsledků vědy a výzkumu bez ohledu na jejich zaměření.

Soutěže se mohli zúčastnit nejen studenti, ale i akademičtí a vědečtí pracovníci, postdoktorandi a vedoucí pracovníci z Jihočeské univerzity. „Účastníci mohli přihlašovat výrobky, technologické postupy i služby, tedy vše z oblasti duševního vlastnictví, které zahrnuje jak průmyslově právní ochranu, tak autorskoprávní ochranu. Podmínkou bylo, aby projekt a jeho výsledek byly zcela nové a měly, nebo mohly mít v budoucnu komerční potenciál," uvedla vedoucí kanceláře transferu technologií školy Růžena Štemberková.

Přihlášeno bylo celkem pět projektů. Na čtvrtém a pátém místě skončili projekty Způsob přípravy černého česneku s antioxidační aktivitou a černý česnek připravený tímto způsobem a Černý česnek s antioxidační aktivitou. Třetí místo udělila univerzitní rada pro komercializaci projektu Dagmar Stehlíková a Vladislava Čurna, kteří vytvořili Sadu na odhalení virové nákazy COVID-19. Na druhé příčce skončil Aerační a oxygenační zařízení.

Prvním místem ocenila rada Ladislava Ptáčka a Milana Nováka z přírodovědecké fakulty. Jejich projekt se zabývá dálkovým ovládáním řídících ovladačů analagových hudebních zesilovačů. „Ta krabička umožňuje napojit se na jakýkoliv zesilovač a velmi jednoduchým způsobem umožňuje mixovat skrumáž zvuku tak, jak hudebník potřebuje,“ vysvětlil Milan Novák.

Ohodnoť článek

Foto Archiv JCU

Štítky Jihočeská univerzita, JU Innovation, ocenění, projekt, soutěž, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Milan Novák, česnek, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soutěž Jihočeské univerzity vyhrál projekt na ovládání zesilovačů  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.