Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Do stodoly narazil kamion. Část domu musela být stržena

Více než 12 hodin trval zásah profesionálních i dobrovolných hasičů v Řevňovicích na Českobudějovicku. Podle oznámení z tísňové linky zde narazil kamion do stodoly. Na místo bylo vysláno několik hasičských jednotek z celého kraje, a také statik. Část stodoly musela být stržena.

K nehodě došlo před sedmou hodinou ráno ve středu 27. října. Na tísňovou linku bylo oznámeno, že v obci Řevňovice, narazil do stodoly kamion. Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z Trhových Svinů, která upřesnila, že do stodoly narazil převážený náklad, který se z kamionu uvolnil. Kvůli zničené stěně byla narušena statika celého objektu. „Velitel zásahu si okamžitě vyžádal posilové jednotky, a to především pro zajištění a stabilizaci budovy,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Na místo byli vysláni další hasiči z Českých Budějovic a Strakonic s technickým kontejnerem a kontejnerem určeným pro stabilizaci objektů a automobilová plošina. Následně byly svolány jednotky dobrovolných hasičů z obcí Svatý Jan nad Malší, Borovany a Ledenice. Na místo byl povolán statik pro posouzení stavu a bezpečnosti budovy.

Vysypaný náklad museli hasiči přeskládat a zbytek, který zůstal v kamiónu vyskládat u stodoly. Poté musela být stodola stabilizována

Bylo nutné přeskládat vysypaný náklad. To, co zůstalo v kamiónu, hasiči vyskládali u stodoly. Náklad byl později přeložen do náhradního vozidla, které si zajistil majitel. „Ve spolupráci se statikem bylo rozhodnuto o stržení části stodoly. Zároveň byla povolána specializovaná firma k vyproštění a odtahu havarovaného kamionu,“ popsala Matějů.

Po páté hodině odpoledne byla podle velitele zásahu stodola zajištěna a stabilizována a hasiči pokračovali v odklízecích pracích. „Okolo osmé hodiny byla střecha finálně podepřena a objekt řádně zajištěn, což potvrdil statik.
Před desátou hodinou večer policisté obnovili provoz na komunikaci,“
uzavřela Matějů.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky hasiči, nehoda, kamion, stodola, Českobudějovicko, okres České Budějovice, Řevňovice, České Budějovice, Strakonice, Svatý Jan nad Malší, Borovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do stodoly narazil kamion. Část domu musela být stržena  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.