Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Město nechalo u dvou škol postavit nové sportovní haly. Někteří je kritizují

Školáci na Základní škole Máj I a Dukelská se mohou od příštího školního roku těšit na nové sportovní haly. Město je nechalo vybudovat za zhruba 28 milionů jednu. Někteří lidé ale výstavbu v Dukelské kritizují, a to zejména kvůli vzhledu, který neladí s rázem původní historické budovy.

Přístavba sportovní haly v areálu Základní školy Dukelská začala vloni v květnu. Stavba propojí původní tělocvičnu s hlavní chodbou školy.

Funkčně pak navazuje na úsek tělovýchovy ve východním křídle budovy, má dvě nadzemní podloží a pod nimi se počítá s hromadnou garáží pro dlouhodobé parkování i nekrytým parkovacím stáním.

„Na střeše bude oplocená terasa přístupná krytou lávkou z úrovně třetího patra. Přístavbou výtahu zajistíme bezbariérový přístup. Ta nosná konstrukce tělocvičny je z prefabrikovaného skeletu,“ okomentoval náměstek primátorky Petr Maroš (ODS).

Druhou sportovní halu nechává město postavit na ZŠ Máj I. Tady vzniknou nové cvičební sály, posilovna a zázemí se šatnami a umývárnami. „Samozřejmostí je také, stejně jako na Dukelské, zajištění bezbariérového přístupu do navazujících objektů vnější svislou plošinou a vnitřním výtahem v objektu I. stupně,“ komentoval Maroš.

Kvůli výstavbě ale někteří město kritizují. Lidem vadí zejména vzhled nové tělocvičny v Dukelské, který neladí s původním objektem. „Jedna z nejkrásnějších budějovických škol dostala přístavbu tělocvičny. Promarněná příležitost. Takto dopadají zakázky zadané nejlevnějším projektantům,“ komentovala například facebooková stránka Budějovická Architektura a Urbanismus.

Jako promarněnou příležitost komentovali novou přístavbu u ZŠ Dukelská také Akční Budějčáci. „Levně a hnusně v Českých Budějovicích. Z této stavby je nám opravdu smutno... A to zejména kvůli tomu, jak povedený dialog vede s památkově chráněnou budovou základní školy,“ napsali na svém Facebooku. Mezi Akční Budějčáky patří také opoziční zastupitel Martin Novotný (Piráti).

Maroš směrem ke kritice uvedl, že věří projektantům. „Projekt jsem nijak nepitval, a věřím projektantům, že jak se to navrhlo, tak to bude. Nemyslím si, že by se měla nějak měnit fasáda nebo něco podobného. Příště to budeme muset lépe pohlídat. Ale zrovna Dukelská je památkové chráněná, takže věřím, že se na tom spolupracovalo s památkáři,“ komentoval.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky město, české budějovice, projekt, tělocvična

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město nechalo u dvou škol postavit nové sportovní haly. Někteří je kritizují  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.