Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Hokejisty Českých Budějovic posílili útočník Ondřej Kovařčík a obránce Bukač

Dres hokejistů Českých Budějovic bude od nové sezony oblékat reprezentační útočník Ondřej Kovařčík. Na jihu Čech podepsal tříletou smlouvu. Další posilou je obránce Daniel Bukač, který se dohodl na ročním kontraktu s opcí. Novou roční smlouvu s opcí podepsal útočník Jakub Valský. Jihočeši o tom informovali na klubovém webu.

Osmadvacetiletý Kovařčík přichází s vizitkou reprezentanta, který stále bojuje o nominaci na domácí mistrovství světa v Praze a Ostravě. Uplynulé dvě sezony odehrál za finský Jukurit, v té poslední nastoupil včetně play off do 63 zápasů a připsal si 43 bodů za 16 gólů a 27 asistencí.

„Ondřej je skvělý hráč, který s Třincem získal tři tituly a výborně hrál i ve finské nejvyšší soutěži. Jeho kvalitu všichni znají, proto jsem moc rád, že si pro další část kariéry vybral Motor a vizi, kterou se tady snažíme naplňovat," uvedl sportovní manažer Jiří Novotný.

Pětadvacetiletý Bukač je bývalý mládežnický reprezentant, v extralize má ale na kontě dosud jen dva starty v dresu Liberce. Během minulé sezony odehrál šest zápasů za B-tým Pardubic, na hostování ve Znojmě přidal 32 startů a zaznamenal devět bodů (2+7).

„Do NHL od nás odchází Mikuláš Hovorka a my věříme, že i tentokrát jsme ve druhé nejvyšší soutěži našli hráče s velkým potenciálem. Je to také vysoký pravák v dobrém věku a věříme, že u nás dokáže udělat další podstatný krok v kariéře," prohlásil Novotný.

Pětatřicetiletý Valský odehrál za Motor uplynulé tři sezony. V té poslední nastoupil včetně play off do 55 utkání s bilancí 14 branek a sedmi nahrávek. „Jakub si svými výkony řekl o další smlouvu. Je to hráč, který je využitelný ve spoustě situací, má obrovské zkušenosti a může nám pomáhat zlepšovat i naše mladé hráče," řekl Novotný.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor

Štítky Sport, hokej, extraliga, České Budějovice, Kovařčík, Bukač

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisty Českých Budějovic posílili útočník Ondřej Kovařčík a obránce Bukač  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.