Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Masopustní průvod omezí dopravu na náměstí a okolí

Odpolední až podvečerní hodiny budou zítra patřit tradičnímu masopustu. Průvod začne v 15:45 a skončí o hodinu a půl později koledováním na náměstí.

Jedná se o šestadvacátou tradiční masopustní koledu, kdy koledníci požádají o povolení městem České Budějovice jít a koledovat,“ říká mluvčí českobudějovické radnice Jitka Welzlová. „Jsem rád, že si díky spolupráci radnice a Jihočeského muzea můžeme tuto koledu každoročně připomínat a všechny občany na úterní veselici srdečně zvu. Místní masopust už tradičně patří k akcím, které spolehlivě vytvoří veselou, vřelou a pospolitou atmosféru,“ dodává náměstek primátora Jaromír Talíř.

V čase od 15:45 musí řidiči počítat s omezením dopravy v trase průvodu. „Začne se u KD Slavie a po ulicích Kněžská a Karla IV. se dojde na náměstí. „Od 16 hodin bude 30 minut úplně uzavřena jižní, západní a severní strana náměstí Přemysla Otakara II. pro zajištění bezpečnosti účastníků,“ upřesnila Welzlová. Žehnání koledy bude v 16:30 hodin u Děkanství u sv. Mikuláše. Od 16:45 pak proběhne koledování na náměstí Přemysla Otakara II. a v přilehlých ulicích.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky masopust, náměstí, Budějovice, vánoční koledy, Jaromír Talíř, Karel IV. Lucemburský, Přemysl Otakar II., České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Masopustní průvod omezí dopravu na náměstí a okolí  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.