Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zlín příliš nevzdoroval a Jihostroj bere ve čtvrtfinále první bod

Poměrně snadné utkání mají za sebou českobudějovičtí volejbalisté, kterým začala čtvrtfinálová série se Zlínem. Ten příliš nevzdoroval a podlehl v celku jednoznačně 0:3, když maximem získaných bodů v jednotlivých setech bylo na zlínské straně číslo 20.

Zápas začal na servisu domácí kapitán Filip Habr a díky jeho dvěma dobrým podáním se Jihostroj dostal do vedení 2:0. Soustředěný výkon domácích pokračoval i nadále a náskok ještě mírně vzrostl po dobrém útoku Petra Michálka. Dramatickou výměnu sledovali diváci ve Sportovní hale za stavu 6:5 pro domácí. Tu nakonec zvládli Jihočeši a po dalším Michálkově bodu vedli 7:5. Když následný útok Zlína skončil v autu, měli domácí opět zpátky tříbodový náskok. Ten ihned poté narostl o další dva body a trenér Macek si tak vyžádal klasický oddechový čas. Jakmile na světelné tabuli svítilo skóre 14:7, vybral si hostující trenér i druhou možnost time-outu. Dobrý výkon Českých Budějovic pokračoval i nadále. Přesným esem na lajnu ho podtrhl Maciel, který vzápětí přidal další přímý bod z podání. Koncovka první sady tak byla pouze o jednom týmu. Jihostroj nakonec zvítězil 25:15.

Druhý set začal mnohem vyrovnaněji, než set předcházející. Týmy se přetahovaly o každý bod až do stavu 5:5. Poté se domácí mančaft poprvé dostal do vícebodového vedení. To se za stavu 10:6 rozrostlo na čtyři body. Pak mělo domácí družstvo také trošku smůlu, když proti němu hrála několikrát páska. Zlín se tak dotáhl na jediný bod. Jihostroj ale opět zapnul na plné obrátky a dostal se do vedení 17:12. Do koncovky vstupovaly týmy za stavu 20:15 a vypadalo to na klidný závěr i v setu číslo dva. A jakmile úspěšně zaútočil Michálek, měli domácí sedm setbolů. Využit byl hned ten první, po úspěšném dvojbloku. Druhý set tak skončil 25:17.

Set s pořadovým číslem tři začal podobně, jako druhý. Byla to přetahovaná o každý bod. Když už se Jihostroj dostal do dvoubodového vedení, tak hosté ze Zlína ihned náskok smazali. Do první povinné pauzy tak šli domácí s nejmenším možným rozdílem. Hned po skončení oddechového času přidali Jihočeši další dva body a vedli 10:7. Fatra se však znovu dostala do hry a snížila na jediný bod. Skvělé utkání hrál na domácí straně Petr Michálek, který se činil jak v útoku, tak na bloku. Hostům se přesto podařilo vyrovnat na 14:14. Přesto i do druhého technického oddechového času šel Jihostroj s dvoubodovým vedením. Toto vedení se v následné koncovce dokonce navýšilo na 23:18. Po útoku Vladimíra Sobotky měly České Budějovice šest mečbolů, ale při prvním pokusu neuspěl na servisu Maciel. Následný útok však již byl úspěšný a Jihostroj díky vítězství 3:0 získal první bod ve čtvrtfinálové sérii.

„Za vítězství jsem rád. Rozhodl útok a servis, kterým jsme soupeře zatlačili. Výborně jsme ztrátovali a ve všem jsme byli lepší,“ hodnotil spokojený trenér domácích Jan Svoboda.

„Čekal jsem, že soupeř bude mít doma kvalitní servis, což se potvrdilo. Rozhodla soupeřova pestrá hra v útoku,“ dodal k utkání trenér hostů Roman Macek.

VK České Budějovice - VSC Fatra Zlín 3:0 (25:15, 25:17, 25:20)

Rozhodčí: Kořenek - Buchar
Čas: 70 minut.
Diváci: 916.
Nejvíce bodující hráči: Maciel (16) - Vašíček (9)
Stav série: 1:0

VK České Budějovice: Habr, Fila, Mach, Maciel, Michálek, Sobotka - libero Kryštof. Trenér Jan Svoboda.

VSC Fatra Zlín: Navláčil, Truong, Uchytil, Mlčúch, Kolář, Vašíček - libero Obdržálek. Střídali: Přikryl, Motyčka, Hupka a Bláha. Trenér Roman Macek.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Zlín, Jihostroj, Petr Michálek, VK Jihostroj České Budějovice, trenér, Roman Macek, Filip Habr, VSC Fatra Zlín, Vladimír Sobotka, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlín příliš nevzdoroval a Jihostroj bere ve čtvrtfinále první bod  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.