Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Díky dárcům mohou klienti Alzheimercentra České Budějovice vyrazit na výlet

Budějovické Alzheimercentrum převzalo od dárcovských firem automobil značky Dacia Dokker. Automobil bude sloužit provozním účelům zařízení nebo na přepravu klientů v rámci jejich volnočasových aktivit. Vozidlo bude mít centrum zaměřené na péči o nemocné Alzheimerovou chorobou k dispozici za symbolickou 1 korunu ročně po dobu šesti let.

Ředitelka zařízení Lucie Zajícová převzala automobil z rukou zástupce realizující firmy Rudolfa Adama. Na automobil v rámci projektu přispělo třicet tři firem většinou z Jihočeského kraje. „Sociální automobil je pro nás nesmírně užitečná věc, která pomáhá zlepšovat služby pro naše klienty. Využijeme ho v rámci provozních aktivit, například pro nákupy klientům, ale i při výletech, které pro klienty organizujeme. Za poskytnutí automobilu bych tedy chtěla velmi poděkovat všem zúčastněným firmám,“ říká Lucie Zajícová.

ČTĚTE TAKÉ: Domov, který žije vzpomínkami i přítomností - Alzheimercentrum a Seniorcentrum České Budějovice

Sociální automobil využívá síť Alzheimercenter již ve svém zařízení ve středočeské Zlosyni, kde je kapacita jeho využívání zcela naplněna. I ve Zlosyni byl automobil věnován v rámci dárcovské akce firem z regionu.

Tisková zpráva

Štítky České Budějovice, Dacia Dokker, Rudolf G. Adam, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Řehoř Husinecký

Jen doufám, že řidič či řidiči tohoto vozidla, ale i zaměstnanci a dodavatelé, budou při jízdě po Husově třídě ve směru od středu města respektovat DZ zákaz odbočení vlevo. Taktéž při vyjíždění od Alzheimercentra na Husovu třídu (z místa ležícího mimo vozovku), budou řádně dávat přednost vozidlům jedoucím z ul. Vodňanské a ne si klepat na čelo v domnění, že mají přednost v jízdě. Ono se totiž páni řidiči nejedná o křižovatku ve tvaru kříže, ale o téčko. Nač tam potom to dopravní značení je? Člověk žasne co dneska řidiči ne/znají.

Neděle, 24. dubna 2016, 17:08Odpovědět

Díky dárcům mohou klienti Alzheimercentra České Budějovice vyrazit na výlet  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.