Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Čtyři nejpopulárnější českobudějovické kluby se sejdou v jedné hale

Turnaj, který je v Českých Budějovicích a Jihočeském kraji raritou. Turnaj, na kterém se sejdou zástupci čtyř nejpopulárnějších českobudějovických sportů. To je exhibiční klání TOP 4, které se uskuteční v úterý 3. května od 17.30 hodin ve sportovní hale v Českých Budějovicích.

Hokejisté Motoru, fotbalisté Dynama, volejbalisté Jihostroje a pořádající florbalisté Štírů se utkají právě ve florbale.

Jednotlivé oddíly zastihne turnaj v odlišné části sezony. Hokejisté a florbalisté budou mít akorát po začátku letní přípravy na novou sezonu, která jim začíná den před turnajem, fotbalisté si zpestří jarní část své soutěže a volejbalisté naskočí na palubovku po skončení extraligy.

Celý turnaj bude rozdělen na dvě části. V první se utkají dětské kategorie obou klubů. Pro reprezentaci byl vybrán ročník 2005. Po nich nastoupí ostřílení harcovníci z A-týmů. Svou účast také zvažují členové jednotlivých realizačních týmů. Je tak možné, že na palubovku v dresech nastoupí trenéři, manažeři či maséři.

„Jsem rád, že se zúčastním takové akce jako je TOP 4 a vyzkouším si i jiný sport. Navíc se potkáme s fotbalisty, volejbalisty i florbalisty. Dáme příklad malým dětem, pokecáme s nimi, zafandíme jim. Myslím, že to bude pěkný úterní večer,“ komentuje akci jeden z účastníků, hokejista Ján Mucha. S florbalovou holí v ruce by to měl zkusit i Tomáš Nouza, Ondřej Bláha nebo Martin Heřman.

Vstupné bude zdarma a zváni jsou všichni příznivci. „Jednou z hlavních myšlenek je prohloubení zájmu mladých sportovců o elitní soutěže,“ sdělila hlavní organizátorka celé akce Barbora Čížková ze Štírů. „Očekává se také velká účast rodičů a fanoušků, která bude nejen děti velmi motivovat,“ doplnila.

Na akci bude také probíhat autogramiáda jednotlivých hráčů a fanoušci tak budou mít příležitost ulovit nějaký podpis či fotku se svým oblíbencem.

Jak již bylo zmíněno, půjde především o zábavný večer plný sportu, kterým bude provázet zkušená moderátorská dvojce z rádia Kiss Jižní Čechy, Bára Tlučhořová a Roman Anděl.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Madeta Motor České Budějovice, Jihočeský kraj, sport, fotbalista, hokejista, HC Dynamo Pardubice, Jihostroj, Ján Mucha, Martin Heřman, Tomáš Nouza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyři nejpopulárnější českobudějovické kluby se sejdou v jedné hale  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.