Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Po sedmi zápasech bez vítězství slaví Dynamo tři body

Už bylo načase. Dynamo po dlouhých sedmi zápasech bez plného bodového zisku slaví konečně tři body. Ačkoliv na hřišti Slavoje Vyšehrad chvilku po poločase prohrávali 0:1, tak zlepšenou hrou a třemi brankami dokázali skóre otočit a radovat se z vítězství 3:1. Bylo to první vítězství Českých Budějovic od 9. dubna.

Na první velkou šanci nemuseli diváci na stadionu čekat dlouho. Jeden z hostujících hráčů zastihl míč těsně před outem, odcentroval do vápna, kde našel hlavu Mareše, ale s jeho pokusem si Havránek poradil, ačkoliv měl velké problémy. Skóre však zůstalo bez branek. O čtyři minuty později se Dynamo dokonce radovalo z branky. Míč za Havránkova záda dopravil Kalod, ale kvůli ofsajdu nemohla být branka uznána. České Budějovice byly i nadále aktivnější, ale žádnou další výraznou příležitost si nevypracovaly. Domácí Vyšehrad se do hry příliš nedostal a do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas byl o poznání zajímavější. Ve 49. minutě fauloval ve vlastním pokutovém území Kalod a Vyšehrad zahrával penaltu. K té se postavil Miloslav Strnad a nekompromisní ranou poslal domácí do vedení. Jihočeši mohli ihned vyrovnat. Ve vápně se dostal míč k Hálovi, vypálil a jeho tečovaná střela už mířila do branky, ale Havránek předvedl úchvatný zákrok. Uplynuly další dvě minuty a Šimák zahrával přímý kop. I proti němu se vytáhl domácí gólman. V 54. minutě prokličkoval kapitán hostů Benát až do vápna, vypálil na Havránka, který míč vyrazil ke Kalodovi a ten trefil tyč. Po hodině hry už ale vyrovnání přišlo. Centroval Wermke na Peška, který trefil břevno. Od toho se odrazil míč na kopačky Richarda Kaloda, který neměl problém vstřelit první branku hostů. A českobudějovičtí fotbalisté mohli jít dokonce do vedení po krásné individuální akci Kaloda. Ten se probil až na hranici šestnáctky, odkud trefil spojnici Havránkovy svatyně. Hosté měli ve druhém poločase obrovský tlak. A ten dokázalo přetavit v druhý gól! Ránu Wermkeho ještě Havránek vyrazil, ale na následný pokus Milana Jurdíka už byl krátký. Jenže z ničeho nic mohlo být opět srovnáno. Slavoj zahrával rohový kop, na který Hajdušek nedosáhl a míč skončil jen těsně mimo tři tyče. České Budějovice už si závěr hlídaly a dokonce ještě jednou skórovaly. V poslední minutě nastavení se před Havránkem zjevil Jurdík a Jindřich Kadula. Prvně jmenovaný svému parťákovi předložil míč do prázdné branky a ten neměl problém zakončit a zvýšit na 3:1. Tímto výsledkem také utkání skončilo.

Poslední utkání čeká Dynamo příští týden v sobotu 28. května, kdy od 17 hodin přivítá na Střeleckém ostrově Vlašim.

FK Slavoj Vyšehrad – SK Dynamo České Budějovice 1:3 (0:0)

Branky: 49. Strnad (pen.) – 61. Kalod, 79. Jurdík, 90+3 Kadula. ŽK: 0:3 (Hála, Klesa), Funda. Rozhodčí: Machálek – Pelikán, Melichar.

FK Slavoj Vyšehrad: Havránek – Matějka (80. Kraják), Soldát, Tusjak, Zimmermann, Vyhnal, Madej (64. Mysliveček), Polanský (67. Drobílek), Kvída, Kučera, Strnad.

SK Dynamo České Budějovice: Hajdušek – Klesa, Hric, Hájovský, Funda – Benát, Hála – Pešek (90. Kadula), Šimák (74. Jurdík), Mareš (56. Wermke) – Kalod.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky HC Dynamo Pardubice, SK Dynamo České Budějovice, FC Slavoj Vyšehrad, Miloslav Strnad, Vyšehrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po sedmi zápasech bez vítězství slaví Dynamo tři body  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.