Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Waldorfské lyceum stále nedostalo zelenou. Iniciátoři ale nadále bojují

Několik desítek lidí se v úterý 17. května sešlo na veřejné diskuzi s názvem Proč nelze v současnosti ani v horizontu patnácti let založit novou střední školu?, která se konala v Riegrově ulici. Za její organizací stála iniciativa, která bojuje za otevření nové střední školy, jež má za cíl realizovat ucelený vzdělávací model waldorfské pedagogiky.

„Jde o nejrozšířenější alternativu ke standardnímu vzdělávání v ČR. V zahraničí jsou waldorfské školy většinou dvanáctileté zakončené maturitou. U nás je koncept rozdělený na základní a střední školu. Pod o. p. s. v Českých Budějovicích úspěšně dlouhodobě fungují mateřská a základní škola. Školní inspekce hodnotí jejich činnost jako vynikající a v mnoha oblastech příkladnou. Ze strany rodičů je o tuto pedagogiku každoročně velký zájem. ZŠW má již několik let své absolventy. Střední škola stále citelněji schází,“ uvádí Milena Vlčková, ředitelka ZŠ Waldorská.

Jak jsme již informovali, v září roku 2014 byla podána žádost o zapsání do rejstříku škol. Byla však zamítnuta, stejně tak i druhý pokus, který proběhl vloni na podzim. Lidé kolem waldorfské školy se ale nevzdávají, o čemž svědčí úterní setkání, které si nenechali ujít ani rodiče a sympatizanti. Chyběla však většina pozvaných politiků.

Akci předcházel happening na budějckém náměstí, který byl spojen s opletáním májky.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky střední škola, Česko, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Waldorfské lyceum stále nedostalo zelenou. Iniciátoři ale nadále bojují  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.