Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Úspěšná severočeská mise. Motor veze z Mostu vydřené tři body

Nebyl to jednoduchý zápas. Nejlepší jihočeští hokejisté přesto vezou z mosteckého ledu tři body. Nezačali ale vůbec dobře. Už po pěti minutách českobudějovičtí hokejisté prohrávali, ale skóre dokázali otočit. Jenže tým, kterému před 17. kolem WSM Ligy patřilo předposlední místo, stačil do konce třetiny vyrovnat. Pak ovšem Motor dvakrát odskočil, když vítěznou branku vstřelil v oslabení Tomáš Nouza. České Budějovice se tak mohou radovat ze zisku tří bodů.

Aniž by byla k vidění nějaká velká šance, padla první branka. V čase 4:08 se dostali do vedení domácí. Charousek střílel zpoza kruhu a před Bláhou ještě šikovně tečoval Tomáš Rod. Hned vzápětí mohli hosté vyrovnat. Nouza dostal od Čermáka přihrávku přímo před Pince, snažil se trefit levý horní roh, ale domácí gólman vytasil svou lapačku. Ve dvanácté minutě už se ale Motor z branky radoval a opět u toho byla ta samá dvojice. Nouzovu střelu dokázal Pinc zneškodnit, jenže z druhé vlny si sjížděl Miloslav Čermák, který uklidil kotouč do mostecké klece. O minutu a půl později už Jihočeši vedli. Zpoza branky přihrál Pajič Martinu Heřmanovi, který byl sám na brankovišti a střelou k tyči vstřelil druhou branku svého týmu. Ale netrvalo dlouho a vyrovnat se podařilo i Mosteckým. Při přečíslení dvou na jednoho předložil přihrávku Černý Vojtěchu Kubinčákovi, jenž svojí ranou nedal šanci Bláhovi, který se nestačil přesunout.

Hned na začátku druhé periody dostaly České Budějovice možnost přesilové hry, kterou dokázaly využít. Suchánek střelou od modré netrefil branku, touš se dostal na brankoviště, kde byl Miloslav Čermák, jenž se prosadil podruhé v zápase a vrátil vedení na stranu hostů. Tým z jihočeské metropole měl i nadále více ze hry, ale odskočit ve skóre se mu do konce prostřední části už nepodařilo.

V poslední dvacetiminutovce se podařilo Mostu z ničeho nic vyrovnat. Jaroslav Šimeček se protáhl přes Vráblíka a přesnou ranou zápěstím nad Bláhovo rameno opět vyrovnal účet zápasu. Ve 47. minutě ale přišla chvíle Tomáše Nouzy. Ten obral při vlastním oslabení o puk ve středním pásmu jednoho z mosteckých hokejitů a svůj samostatný únik zakončil skvělým bekhendovým blafákem. Hodně blízko opětovnému vyrovnání byl Rod, který se nadvakrát snažil skórovat. Nejprve branku minul, a když se k němu puk dostal podruhé, lehl si do jeho střely jeden z hostujících obránců. Severočeši se tlačili za svoji čtvrtou brankou, ale Motor bránil pozorně. Dvě a půl minuty před koncem šli domácí do hry bez brankáře. Jejich naději na vyrovnání ještě navýšil českobudějovický Škoda, který se musel pakovat na trestnou lavici. O výhře Jihočechů ale mohl definitivně rozhodnout Pavlin. Ze středního pásma však minul odkrytou branku. Poslední šanci na vyrovnání měl ještě Doležal, který byl úplně sám před ležícím Bláhou, ale nakonec neuspěl a Motor tak veze do Českých Budějovic tři body za vítězství 4:3.

V rámci dalšího kola WSM Ligy se Motor utká doma s Kadaní. Zápas je na programu ve středu 26. října od 17:30.

HC Most – ČEZ Motor České Budějovice 3:4 (2:2, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Rod (Charousek, Slavíček), 16. Kubinčák (Doležal J.), 43. Šimeček (Hora) – 12. Čermák (Nouza), 13. Heřman (Pajič), 22. Čermák (Suchánek, Fillman), 46. Nouza (Heřman). Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 324. Rozhodčí: Würtherle – Čížek, Svobodová.

HC Most: Pinc – Černý, Charousek, Šesták, Strejček, Rulík, Hora, Bednárik – Rod, Alinč, Slavíček – Doležal J., Doležal T., Kubinčák – Řehoř, Šimeček, Dufek – Mical, Trübenekr.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha – Suchánek, Vráblík, Pavlin, Pýcha, Fillman, Žovinec, Mazanec, Zíb – Nouza, Rob, Čermák – Kuchejda, Škoda, Babka – Chovan, Pajič, Heřman – Šulek, Žálčík.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky FK Baník Most, Madeta Motor České Budějovice, Tomáš Nouza, SK Dynamo České Budějovice, Miloslav Čermák, HC Škoda Plzeň, HC Most, Tomáš Rod, Sportovní klub Kadaň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspěšná severočeská mise. Motor veze z Mostu vydřené tři body  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.