Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Další vítězství stolních tenistů Pedagogu. Doma nedali šanci Prachaticím

Druholigové jihočeské derby. To se odehrálo na stolech českobudějovického Pedagogu, kam přijel výběr Prachatic. Po osmi zápasech bylo sice skóre nerozhodné, ale šesti body v řadě nakonec rozhodli domácí o své výhře 10:4.

Pedagog opět před utkáním řešil problémy se sestavou. Nakonec nastoupili bratři Kortusové, jejich otec Pavel a ty doplnil Matěj Fausek. Prachatičtí dorazili bez Kaštánka a Kunze, jejichž místa zaujal mladík Heinzl a zkušený Nitrianský.

První bod pro domácí přišel ve čtyřhře, kde se vedle sebe postavil Filip Kortus se svým bratrem Pavlem. Ti sice nepodali ideální výkon, ale na Heinzla s Nitrianským to stačilo. Hosté ale dokázali ve druhém deblu vyrovnat. Pavel Kortus starší a Matěj Fausek měli zápas skvěle rozehraný, ale v pátém setu s Bauerem a Šimkem padli.

Pedagog poslal do vedení Filip Kortus, který tak potvrdil dobrou formu z minulého kola. Bauera porazil v pěti sadách. Zvýšit vedení mohl Pavel Kortus starší, ale nakonec nestačil na Šimka. Poté ale Matěj Fausek nedal ve třech setech šanci Heinzlovi a podobě si počínal také Pavel Kortus mladší s Nitrianským.

Hosté zpod Libína snížili, když Pavel Kortus starší padl ve třech vyrovnaných koncovkách s Bauerem. Poslední bod uhrály Prachatice po výhře Šimka nad Matějem Fauskem. Od té doby ale braly body pouze České Budějovice. Pavel Kortus mladší zničil Heinzla 3:0 a stejně tak si vedl jeho bratr Filip. Ten dovolil Nitrianskému pouhých pět míčků.

Důležitý zápas zvládl Matěj Fausek, jenž s Bauerem otočil výsledek z 1:2 na 3:2. Čtyřbodový náskok přinesl Pedagogu Pavel Kortus mladší. Šimka zdolal ve čtyřech setech. Mečbol zařídil Filip Kortus, který nedal šanci Heinzlovi. Celý duel ukončil Pavel Kortus starší, který zlomil Nitrianského už v prvním setu a nakonec zvítězil hladce 3:0 a připsal si tak svůj první letošní bod.

Českobudějovičtí stolní tenisté tak zvítězili potřetí v řadě a poprvé v letošní sezoně doma. Prachatice zdolaly 10:4.

„Do poslední chvíle jsme řešili sestavu na derby, nakonec musel zaskočit táta a udělal první bod v sezoně. Mohli jsme jít do vedení už po čtyřhrách, ale ani stav 1:1 nebyl špatný. Dařilo se nám dělat body přes zaskakující dvojici Heinzl-Nitrianský a kontrolovali jsme utkání. Prachatičtí naposledy vyrovnali na 4:4, pak jsme šesti body v řadě zápas rozhodli a došli si pro výhru. Oba týmy postrádaly hráče základní sestavy, my si s tím poradili lépe. Po výhře jsme odskočili soupeřům na chvostu tabulky a dobře se nám dýchá v jejím středu. V dalším dvojkole nás čeká náročný výjezd do Liberce,“ zhodnotil utkání vedoucí týmu Pavel Kortus mladší.

Další zápasy čekají Pedagog o víkendu 12. a 13. listopadu. Nejprve se utkají od 14:30 SKST Liberec B a o den později od 10 hodin s KMST Liberec.

SK Pedagog České Budějovice – TTC Libín Prachatice 10:4

Body: Kortus P. ml. 3, Kortus F. 3, Fausek 2, Kortus P. st., debl – Šimek 2, Bauer, debl. Diváci: 15. Rozhodčí: Tenglová.

Autoři

Štítky Prachatice, učitel, Liberec, České Budějovice, stolní tenista, Libín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další vítězství stolních tenistů Pedagogu. Doma nedali šanci Prachaticím  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.