Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Akademické knihovně JU představují významné osobnosti se vztahem k Česku

Žijeme v malé zemi, ale i tak jsme se v mnohých oblastech zapsali do světového povědomí. Často ani nevíme, že osobnosti, o kterých se učíme, a které změnily svět, pochází z Českých zemí. Osudy dvanácti takových přiblíží návštěvníkům výstava v Akademické knihovně JU.

Výstavu „Narozeni v Čechách a na Moravě, ale (ne)známí?“ má na svědomí Wolfgang Schwarz a pořádá ji Katedra germanistiky Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity, Goethe centrum České Budějovice a Akademická knihovna JU. Skládá se z informačních panelů a je dvojjazyčná (česko – německá). Na informačních panelech naleznou návštěvníci biografické texty, fotografie, dobové i ze současnosti, které přibližují vztah osobností ke své rodné zemi.

Mezi představenými osobnostmi jsou například spisovatelé, hudebník, nositel Nobelovy ceny, a další. Jmenovitě Adalbert Stifter, Johann Gregor Mendel, Marie von Ebner-Eschenbach, Bertha von Suttner,  Sigmund Freud, Gustav Mahler, Karl Kraus, Rainer Maria Rilke, Ferdinand Porsche, Franz Kafka, Oskar Schindler a Otfried Preußler. Výstava bude otevřena do konce ledna od pondělí do pátku od osmi ráno do osmi večer. Vstup na ni bude zdarma.

Štítky knihovna, Česko, České země, Wolfgang Schwarz, Pedagogická fakulta Jihočeské univerzity, Sigmund Freud, Gregor Mendel, Adalbert Stifter, Bertha von Suttner, Franz Kafka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Akademické knihovně JU představují významné osobnosti se vztahem k Česku  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.