Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Start z říše snů! Motor porazil Pardubice a bere tři body

Velká bitva se šťastným koncem pro Jihočechy. Takový byl první zápas baráže o extraligu mezi Dynamem Pardubice a ČEZ Motorem České Budějovice, který vyhráli hosté 2:1. Jihočeši byli v utkání vyrovnaným soupeřem a potvrdili, že to s postupem myslí vážně.

Motor začal proti favoritovi nebojácně, a kdo čekal od úvodu tlak Pardubic, musel být překvapený. Jihočeši dokázali s Dynamem sehrát vyrovnanou partii. Ve vyrovnané první třetině se na první velkou šanci dlouho čekalo. První větší možnost mohli mít hosté při přesilovce, kterou však domácí bez problémů ubránili. Až v 10. minutě přišla šance. Domácí Bárta ale na pozorného Kváču nevyzrál. V 16. minutě zkusil využít tlak Pardubic Schaus. Objel branku a zakončoval do odkryté části. Obrana Jihočechů stihla naštěstí zasáhnout včas. Dynamo mělo v první části ještě jednu slibnou akci. Při přesilovce tečoval Rolinek puk nad horní tyč.

Druhá třetina pak nabídla svižný hokej s řadou možností. Gólem ale skončila jen jedna. Ve 32. minutě využil přesilovku Michal Chovan, který dokázal střelou z první po přihrávce Nováka prostřelit brankáře – 0:1. Kváča v průběhu prostřední části čelil nebezpečným střelám Rolinka, Nahodila, Hubáčka nebo Tomáška a potvrdil svou formu, když ani jeden pokus za svá záda nepustil. Na rozdíl dvou branek mohl zvýšit při další přesilovce Čermák. Ve 37. minutě ale bohužel pro hosty z prostoru pravého kruhu těsně minul.

Po třech minutách třetí třetiny zamkla čtvrtá lajna Jihočechů domácí tým před Růžičkou a těžit z toho mohl Škoda. Jeho ránu z mezikruží vyrazil naštěstí pro Pardubice pozorný Růžička. O pár minut později pálil při vyloučení Nováka nebezpečně Tomášek a zasahovat musel znovu pohotový Kváča. Největší šanci měli domácí při další přesilovce, kdy Nahodil orazítkoval pravou tyč. Fillman následně pod tlakem vyhodil puk mimo hřiště a Motor šel na 25 sekund do tří. Dělovku Sýkory skvěle chytil Kváča a svůj tým znovu podržel. Kritický moment tak hosté zvládli.

Pardubice začaly stupňovat v 50. minutě tlak a vybojovaly si další přesilovku. Obrana Motoru s pozorným Kváčou jí sice zvládla ubránit, ale chvíli po návratu Nováka do hry fauloval Vráblík. A toho už Pardubice využily. Obrovský závar před brankou proměnil ve šťastný gól David Tomášek, který puk sice špatně trefil, ale naštěstí pro domácí přeskočil bezmocného Kváču – 1:1. Dvě a čtvrt minuty před sirénou byl vyloučen domácí Nahodil a Motor dostal velkou šanci, aby si vzal vedení zpět. A využil toho! Po přihrávce Pavlina se z téměř nulového úhlu trefil Luboš Rob – 1:2!

Domácí nedokázali odpovědět ani při hře bez brankáře a Motor si tak hned v prvním zápase baráže připsal důležité tři body. V dalším utkání hostí Jihočeši v pátek Karlovy Vary, které doma prohrály s Jihlavou 3:4.

Chtěli jsme to za každou cenu urvat, hráči dřeli. Vyzkoušeli si o čem baráž je, a musíme to teď dohnat. Musíme lépe proměňovat přesilovky. Nadřeli jsme se na jeden gól. Je to první zápas, zanalyzujeme to a musíme zvednout hlavy. Děkuji fanouškům za obrovskou podporu,“ řekl trenér Pardubic Miloš Holaň.

Všechny góly padly při přesilovkách. Je pozitivní takto vstoupit do baráže. Máme za sebou ale jen první bitvu, ne válku. Bude důležité to potvrdit doma, a to nejen výsledkově, ale i herně,“ řekl trenér Motoru Antonín Stavjaňa.

HC Dynamo Pardubice – ČEZ Motor České Budějovice 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 54. Tomášek (Schaus) – 32. Chovan (F. Novák, Fronk), 60. Rob (Pavlin). Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 5:7. Diváků: 10 045.

Pardubice: Martin Růžička (J. Hübl) – Schaus, Čáslava, Trončinský, Chaloupka, Ovčačík, Zajíc, Ščotka – Nahodil, Rolinek, Tomášek – Hubáček, P. Sýkora, Špirko – M. Kaut, J. Sýkora, T. Kaut – Starý, Zadina, Bárta.

České Budějovice: Kváča (Gába) – F. Novák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Mucha, Vráblík, Žovinec – Čermák, Pajič, Chovan – Vlček, Rob, Dostálek – Vak, Hřebejk, Fronk – Babka, Škoda, Šulek.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, FK Pardubice, HC Dynamo Pardubice, baráž, Madeta Motor České Budějovice, David Tomášek, ČEZ, Michal Chovan, Luboš Rob, Martin Růžička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Start z říše snů! Motor porazil Pardubice a bere tři body  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.