Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Snoubení fantastického jídla s jedinečnými víny? Ano! Na gurmánském Bosch Fresh Festivalu

PR článek

Letošní ročník gurmánského Bosch Fresh Festivalu, se ponese v duchu prezentace nejen české, ale i zahraniční gastronomie. S podtitulem Ochutnejte svět! láká milovníky dobrého jídla čtyř měst, do Českých Budějovic, Liberce, Plzně a Pardubic. Všude představí nejen skvělé jídlo, ale také výborné víno a ukáže, jak vše snoubit k dokonalé harmonii.

O chuťové pohárky návštěvníků se v kategorii Vinařství postará na všech festivalech deset zástupců rozličných vinařství, které nabídnou k degustaci nepřeberné množství vín. Hlavním vinařstvím se, pro letošní ročník, nově stalo Vinařství Piálek & Jäger z Jižní Moravy. A že se jedná o partnera více než povolaného, dokazuje i fakt, že zásobuje ty nejoceňovanější české restaurace, jako michelinský Alcron nebo La Degustation Boheme, ale také například Grand Cru, Terasa u Zlaté Studně, Café Savoy, Restaurant Eska a mnoho dalších.

Vinařství Piálek & Jäger ročně vyprodukuje až šedesát tisíc lahví a jeho filozofií je vyrábět co možná nejkvalitnější odrůdová vína ze znojemské vinařské podoblasti v malých šaržích kolem tří tisícovek lahví.

Na Bosch Fresh Festivalu nabídne většinu svého sortimentu, jako je tematické lehké cuvée Freš, značková vína originální certifikace Znojmo a zabrousí i do nejvyšších pater vín pro gastronomii, kterým je například Chardonnay Grand reserva.

Sommelier hlavního vinařství festivalu, Kamil Piálek, bude také vína doporučovat k degustačním menu přímo na hlavním pódiu a každou show kuchaře doprovodí krátkým výkladem o snoubení toho nejvhodnějšího vína k danému pokrmu. 

„Návštěvníkům bychom rádi nabídli naše klasiky s poukázáním na znojemský region a to hned v několika kategoriích. Z první kategorie bych rád vypíchl víno Freš, což je naše známkové cuvée určené pro dlouhé bezstarostné pití. Je to lehké suché víno s nižším alkoholem a vyšší kyselinkou. Hlavní nabídkou by pak měla být vína přímo určená do gastronomie, konkrétně řada Sexenberg. Vína z této řady lze běžně ochutnat pouze v restauracích a návštěvníci budou mít jedinečnou možnost dostat se k nim i zde,na festivalu. Jmenovitě se jedná se o Sylvánské zelené 2016, Sauvignon blanc 2016 a Ryzlink rýnský 2015. Svůj prostor ale dostanou také vína se zráním v sudech, jako Veltlínské zelené Extra v akátovém sudu nebo Chardonnay Reserva se sudem dubovým. Vrcholem představení bude Chardonnay Grand reserva 2015, což je víno stoprocentně z nového pětisetitrového dubového sudu a v podstatě to, pro veřejnost, bude první možnost tato vína ochutnat“, uvádí Kamil Piálek, sommelier a majitel vinařství.

Termíny jednotlivých festivalů:

České Budějovice – 6. a 7. května (Výstaviště České Budějovice)
Plzeň – 20. a 21. května (OC Plaza Plzeň)
Liberec – 27. a 28. května / park u bazénu (Budyšínská)
Pardubice -  17. a 18. června (Dostihové závodiště)

Více info na webu Bosch Fresh Festival, ale i na Facebooku nebo na Instagramu. 
 

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky víno, jídlo, Robert Bosch GmbH, gastronomie, Plzeň, České Budějovice, festival, vinařství, Liberec, Pardubice, sud, Alcron Hotel Prague

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.