Počasí dnes1 °C, zítra3 °C
Pátek 22. listopadu 2024  |  Svátek má Cecílie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Snoubení fantastického jídla s jedinečnými víny? Ano! Na gurmánském Bosch Fresh Festivalu

PR článek

Letošní ročník gurmánského Bosch Fresh Festivalu, se ponese v duchu prezentace nejen české, ale i zahraniční gastronomie. S podtitulem Ochutnejte svět! láká milovníky dobrého jídla čtyř měst, do Českých Budějovic, Liberce, Plzně a Pardubic. Všude představí nejen skvělé jídlo, ale také výborné víno a ukáže, jak vše snoubit k dokonalé harmonii.

O chuťové pohárky návštěvníků se v kategorii Vinařství postará na všech festivalech deset zástupců rozličných vinařství, které nabídnou k degustaci nepřeberné množství vín. Hlavním vinařstvím se, pro letošní ročník, nově stalo Vinařství Piálek & Jäger z Jižní Moravy. A že se jedná o partnera více než povolaného, dokazuje i fakt, že zásobuje ty nejoceňovanější české restaurace, jako michelinský Alcron nebo La Degustation Boheme, ale také například Grand Cru, Terasa u Zlaté Studně, Café Savoy, Restaurant Eska a mnoho dalších.

Vinařství Piálek & Jäger ročně vyprodukuje až šedesát tisíc lahví a jeho filozofií je vyrábět co možná nejkvalitnější odrůdová vína ze znojemské vinařské podoblasti v malých šaržích kolem tří tisícovek lahví.

Na Bosch Fresh Festivalu nabídne většinu svého sortimentu, jako je tematické lehké cuvée Freš, značková vína originální certifikace Znojmo a zabrousí i do nejvyšších pater vín pro gastronomii, kterým je například Chardonnay Grand reserva.

Sommelier hlavního vinařství festivalu, Kamil Piálek, bude také vína doporučovat k degustačním menu přímo na hlavním pódiu a každou show kuchaře doprovodí krátkým výkladem o snoubení toho nejvhodnějšího vína k danému pokrmu. 

„Návštěvníkům bychom rádi nabídli naše klasiky s poukázáním na znojemský region a to hned v několika kategoriích. Z první kategorie bych rád vypíchl víno Freš, což je naše známkové cuvée určené pro dlouhé bezstarostné pití. Je to lehké suché víno s nižším alkoholem a vyšší kyselinkou. Hlavní nabídkou by pak měla být vína přímo určená do gastronomie, konkrétně řada Sexenberg. Vína z této řady lze běžně ochutnat pouze v restauracích a návštěvníci budou mít jedinečnou možnost dostat se k nim i zde,na festivalu. Jmenovitě se jedná se o Sylvánské zelené 2016, Sauvignon blanc 2016 a Ryzlink rýnský 2015. Svůj prostor ale dostanou také vína se zráním v sudech, jako Veltlínské zelené Extra v akátovém sudu nebo Chardonnay Reserva se sudem dubovým. Vrcholem představení bude Chardonnay Grand reserva 2015, což je víno stoprocentně z nového pětisetitrového dubového sudu a v podstatě to, pro veřejnost, bude první možnost tato vína ochutnat“, uvádí Kamil Piálek, sommelier a majitel vinařství.

Termíny jednotlivých festivalů:

České Budějovice – 6. a 7. května (Výstaviště České Budějovice)
Plzeň – 20. a 21. května (OC Plaza Plzeň)
Liberec – 27. a 28. května / park u bazénu (Budyšínská)
Pardubice -  17. a 18. června (Dostihové závodiště)

Více info na webu Bosch Fresh Festival, ale i na Facebooku nebo na Instagramu. 
 

Štítky víno, jídlo, Robert Bosch GmbH, gastronomie, Plzeň, České Budějovice, festival, vinařství, Liberec, Pardubice, sud, Alcron Hotel Prague

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Snoubení fantastického jídla s jedinečnými víny? Ano! Na gurmánském Bosch Fresh Festivalu  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.