Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ochutnat svět můžete už o tomto víkendu při Bosch Fresh Festivalu v Českých Budějovicích

Gurmánský festival v Českých Budějovicích startuje již o tomto víkendu 6. a 7. května. Pro návštěvníky českobudějovického Výstaviště je připraveno dobré jídlo a pití, klasická i netradiční gastronomie, zahraniční speciality, show věhlasných šéfkuchařů a další bohatý sobotní a nedělní program.

Na čtyřech pódiích budou kuchaři pro gurmánské nadšence připravovat nejen klasickou gastronomii, molekulární kuchyni, extrémní catering nebo speciality všemožných zahraničních kuchyní, ale také lahůdky z grilu nebo výbornou kávu v rámci Coffee stage by Siemens. Účastníci mohou show nejen sledovat, ale také se aktivně zapojit.

Na pódiu se vystřídají kuchařská esa

V sobotním programu po slavnostním zahájení se návštěvníci můžou, kromě Zdeňka Pohlreicha, těšit také na Karolínu Kamberskou, mixologa Tomáše Kubíčka nebo Viet Ahn Doana alias Liua ze seriálu Ohnivý kuře.

Nedělní akce se ponese v neméně atraktivním duchu, ale především v duchu většího klidu a pohody. V neděli se na podiích vystřídá Marcel Ihnačák, uznávaný šéfkuchař Radek David, Ivan Vodochodský nebo specialista na kávu Roberto Trevisan.

Součástí festivalu v Českých Budějovicích bude soutěž o Jihočeskou restauraci roku, které se zúčastní TOP 10 restaurací jihočeského regionu a okolí se svým soutěžním degustačním menu. O vítězi letošního ročníku mohou návštěvníci, spolu s odbornou porotou, rozhodnout svými hlasy v průběhu celého festivalového víkendu.

K dispozici do areálu Výstaviště České Budějovice na Bosch Fresh Festival budou dva vstupy. Hlavní vstup bude přes hlavní bránu areálu Výstaviště z Husovy třídy. Druhý vstup bude z druhé strany areálu Výstaviště, od prodejny Tesco. U obou vstupů budou umístěny pokladny s prodejem vstupenek. Akreditovaní hosté festivalu a výherci soutěží se můžou hlásit u pokladny označené nápisem Akreditace.

Ke vstupence z předprodeje je dárek

Návštěvníci, kteří přijedou autem mohou zaparkovat na parkovišti u hlavního vstupu do Výstaviště z Husovy třídy (vzdálené 50 metrů od areálu festivalu) s cenou 50 korun za auto na den, Lze využít také parkoviště u OC Tesco (10 metrů od areálu), a parkoviště u prodejny Baumax (150 metrů od areálu). Kapacita parkovacích míst je omezená.

Brány Bosch Fresh Festivalu budou v sobotu 6. května otevřené od 10:00 do 20:00 hodin. V neděli 7. května od 10:00 do 17:00 hodin.

Vstupné na místě činí 100 korun na jeden den, ZTP a děti do 130 centimetrů mají vstup zdarma.

Kupte si vstupenku v předprodeji a dostanete dárek. Ještě dnes, v pátek 5. května, mají zájemci poslední možnost zakoupit si vstupenky v předprodeji v síti Ticketportal nebo online na Bosch Fresh Festival.

Vstupenka za 100 korun obsahuje jednodenní vstup na kterýkoliv den vybraného festivalu a dárek v hodnotě 40 korun v podobě oroseného ležáku Pilsner Urquell, který si můžou návštěvníci sami, za asistence a výkladu Mastera Bartendera, načepovat do skla.

Více info na webu Bosch Fresh Festival, Facebooku Bosch Fresh Festival České Budějovice, Fanpage nebo na Instagram.com/fresh_festival.

Tisková zpráva

Štítky České Budějovice, Robert Bosch GmbH, festival, kongresové centrum, vstupenka, gastronomie, Siemens, Zdeněk Pohlreich, Karolína Kamberská, Tomáš Kubíček, Tesco, Marcel Ihnačák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ochutnat svět můžete už o tomto víkendu při Bosch Fresh Festivalu v Českých Budějovicích  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.