Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zkrotit hokejkou tenisák, to byla pěkná fuška, přiznal čtvrtfinalista turnaje v pouličním hokeji

O účasti v pražském červencovém finále pouličního hokeje Red Bull Urban Buly je už jasno. Také Budějce byly jedním ze čtyř českých měst, kde se o něj usilovalo. O postup do Prahy, a tudíž o co nejlepší umístění, na náplavce jihočeské metropole bojovalo dvaatřicet týmů. Sítem až do čtvrtfinále, těsně před bránu postupu, došli také mladí motoráci. Tam ale jejich pouť skončila, stopku jim vystavil pozdější absolutní vítěz jihočeského turnaje.

Místenky na pražské finále byly čtyři a romě dalších tří týmů postupuje také parta kolem odchovance českobudějovického hokeje Lukáše Sedláka, který v dresu Columbusu Blue Jackets pravidelně nastupuje v nejslavnější a nejlepší hokejové lize světa. Lukáš Sedlák dělal první hokejové krůčky v Budějcích a pak rostl v místním Motoru. Stejně jako mladíci, kteří na budějcké náplavce při Red Bull Urban Buly zůstali těsně před branami semifinále a zároveň jim tak o vlásek unikl postup do Prahy, která bude 8. července hostit velké finále.

„To jsme tomu dali. Štve mě to,“ těžko hledal slova po čtvrtfinálové prohře s pozdějšími absolutními vítězi budějovického turnaje Patrik Škola z týmu HC Kožaci. Jeho spoluhráči byli parťáci i z mládežnických mančaftů HC Motor České Budějovice - Vojtěch Krch, Daniel Svoboda, Michal Silný, Vojtěch Doktor. 

„Ale byla to parádní akce, skvělý nápad. Jsem rád, že jsme si tenhle pouliční hokej mohli zahrát. Naštěstí jsme měli skulinku v přípravě, která už nám začala. Je to fajn zpestření,“ dodal šestnáctiletý mladík ze Strakonic. „Musím říct, že turnaj měl skvělou úroveň,“ chválil hokejista.

Patrik Škola přiznal, že ho docela překvapilo, jak náročný hokej na asfaltu v botaskách a s tenisákem je. „Byla to makačka. Chvilku trvalo než jsme si zvykli. Chyběla nás výstroj,“ smál se Patrik Škola a podotkl, že i zkrotit skákavý tenisák čepelí hokejky bylo často i pro ostřílené hokejisty nadlidským výkonem.

„Bylo to něco úplně jiného, to se nedá s klasickým hokejem srovnat. Do tenisáku člověk plácl a on se nepochopitelně dostal třeba úplně jinam. A udržet ho na hokejce, převážně nemyslitelné, to zlatý puk. Ale jak jsem řekl, bylo to moc fajn, odpočinuli jsme si trošku od ledu a s klukama jsem prožili parádní den. Užili jsme si to,“ uvedl hokejový obránce Patrik Škola.

Ten i se svými spoluhráči už teď odhodlaně tvrdil, že pokud to jen bude možné a pouliční hokej se za rok na budějckou náplavku zase vrátí, oni u toho rozhodně budou chtít být.

Štítky hokej, tenisák, tým, čtvrtfinále, hokejka, finále, Praha, Red Bull, České Budějovice, Lukáš Sedlák, Madeta Motor České Budějovice, Columbus Blue Jackets, Vojtěch Krch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zkrotit hokejkou tenisák, to byla pěkná fuška, přiznal čtvrtfinalista turnaje v pouličním hokeji  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.