Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Římově se znovu poběží nejen pro úsměv

Sluníčko svítí, příroda kvete a není sporu, že léto pomalu ale jistě nabírá na obrátkách. Mnoho lidí si tohle období užívá na plážích nebo v parcích, čím dál tím více jich ale propadá stále sílícímu trendu posledních let – běhu ve volné přírodě. A právě pro ně je tu letos netradičně už v červnu, konkrétně v sobotu 17. června, naopak tradiční Římovský běh pro úsměv, který tentokrát chtějí pořadatelky vykouzlit na ústech hlavně dvěma děvčatům, která trpí mozkovou obrnou. Adélce a Terezce!

Pro dobrou věc se v Římově nepoběží poprvé. Předchozí dva ročníky byly úspěchem a to jak pro běžce, tak hlavně pro Lukáše a Matouše, kterým oběma pomohly v boji s jejich postižením. Všechny pořadatelky běhu proto věří, že tomu nebude jinak ani letos. Právě naopak, protože tentokrát se poběží rovnou pro dvě mladé slečny, kterým vyběhané peníze zajistí nákladnou léčbu.

Dvanáctiletá Adélka se s mozkovou obrnou statečně pere už od narození. Díky velké snaze a statečnosti, se kterou prodělala i několik operací, se jí podařilo dokonce i postavit na vlastní nožičky. Po posledním lékařském zákroku by se měla její chůze výrazně zlepšit, to ale vyžaduje velice intenzivní rehabilitaci. Ideálním řešením je tedy absolvování čtyřtýdenní terapie – Klim-Therapy – v Klimkovicích, která je ale velmi nákladná a proto je jedním z účelů celého běhu, na ni přispět!

I patnáctiletá Terezka se s následky mozkové obrny potýká prakticky po celý svůj život a v této snaze se jí každá pomoc velmi hodí. Terezka má za sebou náročnou léčbu obou kyčelních kloubů, bez které by si její tělo s následky samo neporadilo. Nyní je po druhé operaci, při níž jí byly vyndány z kostí dlahy a po které je nezbytně nutná - podobně jako u Adélky - náročná a bohužel také nákladná rehabilitace v centru Adeli v Piešťanech.

Kombinace pomoci, běhu a dobré zábavy se v minulosti potvrdila jaké skvělý tah a v Římově se tohoto trendu hodlají držet i nadále! Pro běžce je tak připraveno hned několik tratí. Na své si přijdou závodníci všech věkových kategorií. Postaráno o ně bude samozřejmě i před a po běhu samotném. Nejen na ně totiž čeká už tradičně bohatý doprovodný program! Chcete si sjet na segwayích nebo na koni? Zaskákat v nafukovacím hradu a pobavit se u vystoupení Taekwonda? Líbí se vám pole dance? To všechno plus spousta dobrého jídla, pití i hudby na vás bude v Římově 17. června čekat! Podrobnosti na Facebooku Římovský běh pro úsměv.

Autoři

Štítky běh, pomoc, úsměv, léčba, peníze, trend, příroda, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Římově se znovu poběží nejen pro úsměv  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.