Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budějce chtějí u vybraných akcí zkrátit dobu nočního klidu. Ten by začínal až o půlnoci

Ne v deset hodin večer, ale až o půlnoci budou moci končit některé akce v Českých Budějovicích. Radní totiž odsouhlasili, že u vybraných organizovaných aktivit posunou o dvě hodiny začátek nočního klidu ze 22:00 hodin na půlnoc.

„O dvě hodiny více dostanou například začátek a konec majálesu, půlmaraton, Múzy na vodě, jazzový festival, Létofest nebo Město lidem, lidé městu,“ vyjmenoval vybrané akce primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda s tím, že dvě hodiny navíc dostanou tyto akce bez ohledu na to, v jakém termínu se budou konat. Termíny jejich pořádání se totiž mohou každoročně lišit.

Podle primátora je možné, že se seznam akcí, na které se zmiňovaná výjimka vztahuje, může ještě změnit. Připustil, že třeba rozšířit.

Noční klid v České republice začíná ve 22:00 hodin a končí v 6:00 hodin. Českobudějovické posunutí, zkrácení jeho doby u vybraných akcí, zajistí obecně závazná vyhláška. Tu navrhla a odsouhlasila rada města, ale ještě ji musí schválit městské zastupitelstvo. Zabývat se jí bude na svém nejbližším veřejném zasedání, a to v pondělí 19. června.

Štítky klid, akce, výjimka, vyhláška, město, noční klid, České Budějovice, Jiří Svoboda, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce chtějí u vybraných akcí zkrátit dobu nočního klidu. Ten by začínal až o půlnoci  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.