Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Muž lovil mince z budějcké kašny. A ne poprvé

Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Nebo se to alespoň říká. Rozhodně to ale neplatí pro muže, který se v sobotu ve večerních hodinách vrátil na budějcké náměstí Přemysla Otakara II., aby zde obrousil svoje „rybářské“ dovednosti.

Nepřišel ale samozřejmě lovit ryby. Mnohem zajímavější jsou pro něj totiž mince, které leží na dně českobudějovické kašny. Jeho honbu za pokladem nezastavil ani fakt, že už byl za stejný přestupek pokutován. Muž, který má za poslední rok na svém kontě několik dalších přestupků, se pomocí magnetu a provázku snažil vylovit mince, které lidé do kašny házejí. To mu ale překazil jeden z přihlížejících, který vše oznámil na městskou policii. 

 „Strážníci hned po příjezdu na místo zastihli jim známého devětadvacetiletého muže z Českých Budějovic. Ten ani nezapíral a ke svému přestupku se přiznal. Magnet, který používal ke své činnosti, mu strážníci odebrali.“ řekla mluvčí městské policie Věra Školková.

Mladý muž, který si chtěl takto snadno pár korun přivydělat, musel vše vrátit a za opakovaný přestupek mu hrozí pokuta až dvacet tisíc korun. Celou situaci bude dále řešit správní orgán.

Foto Městská policie České Budějovice

Štítky kašna, muž, lovec, rybář, peníze, policie, mince, Přemysl Otakar II., České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž lovil mince z budějcké kašny. A ne poprvé  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.