Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Budějcký zimní stadion dál bude Budvar arénou. Zatím do konce května příštího roku

Českobudějovický zimní stadion nejméně do konce května příštího roku ponese název Budvar aréna. Rada města se rozhodla, že s pivovarem končící smlouvu o názvu objektu prodlouží. A to do 31. května příštího roku.

Stávající, dlouhodobá smlouva města s Budějovickým Budvarem, díky které hokejový stánek nese už patnáct let název Budvar aréna, vyprší  v úterý 31. října. Zmiňovaná dohoda zaručuje pivovaru reklamu v podobě názvu zimního stadionu Budvar aréna, městu jako majiteli haly, pak peníze do rozpočtu. Za to, že se zimní stadion jmenuje Budvar aréna, platí pivovar městu ročně dva miliony korun. Město ale chtělo peněz víc, a proto se uzavření nové smlouvy neustále protahovalo. 

„Město stávající smlouvu s Budvarem prodloužilo formou dodatku do konce právě probíhající hokejové sezony. A to do 31. května 2018. Smlouva je prodloužena za stejných podmínek jako dosud," řekl českobudějovický primátor Jiří Svoboda. Za prodloužení kontraktu teď pivovar zaplatí přibližně 1,1 milionu korun.

Českobudějovický hokejový klub Motor hraje druhou nejvyšší soutěž. Pokud by postoupil do extraligy, muselo by se na zimním stadionu čepovat pivo oficiálního partnera soutěže. Kdyby chtěl Budvar prodávat své pivo v areně i po případném postupu, musel by za výjimku ročně platit částku v řádech milionů korun.

„V průběhu jara také uvidíme, zda bude Motor aspirovat na postup do extraligy. Na konci sezony bude jasné, jestli klub do naší nejvyšší hokejové soutěže postoupí," podotkl Svoboda, podle kterého právě to totiž může výrazně ovlivnit zájem pivovarů o reklamní prezentaci. „Proto je dočasné prodloužení stávající smlouvy pro město výhodné," dodal primátor.

Budvar by se měl během jara příštího roku vyjádřit k tomu, zda bude i po vypršení smlouvy chtít, aby se českobudějovický zimní stadion jmenoval stejně. Město jednalo o názvu arény i s pivovarem Samson ze skupiny AB InBev. Na jaře příštího roku budou České Budějovice hledat partnera, který by s městem uzavřel smlouvu o názvu zimního stadionu na období příštích čtyř až pěti let. 

 České Budějovice plánují výstavbu víceúčelové haly na Dlouhé louce, která by měla sloužit sportovním aktivitám i kulturním akcím. „Zvažujeme, že by pak následně i tato hala mohla nést název také po některém případném partnerovi," uvedl Svoboda.

Autoři | Foto Bramberka Nová | Zdroj ČTK

Štítky Budvar aréna, název, pivovar, zimní stadion, Budějovický Budvar, Madeta Motor České Budějovice, hokej, Jiří Svoboda, Anheuser-Busch InBev, BUDĚJOVICKÝ MĚŠŤANSKÝ PIVOVAR a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcký zimní stadion dál bude Budvar arénou. Zatím do konce května příštího roku  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.