Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Při turnaji TOP4 se utkají hokejisté, volejbalisté, fotbalisté a florbalisté

Netradiční, ale bezesporu velice atraktivní, sportovní akce za účasti nejsledovanějších budějckých klubů se uskuteční už zítra, o svátečním úterý 8. května. Dějištěm akce s názvem TOP4 – Sportuj vedle svého vzoru je sportovní hale v jihočeské metropoli. Palubovka bude patřit florbalu, o který se postarají děti i dospělí. Zúčastní se hráči VK České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice a ČEZ Motor České Budějovice. Vzácnými hosty budou čeští florbaloví reprezentanti.

Už třetí ročník turnaje TOP4 začne v budějcké sportovní hale v 17:30 hodin, to do akce půjdou děti. Po nich přijdou na řadu dospělí, předpokládaný konec klání je zhruba ve 20:30 hodin. 

„Turnaj jsme naplánovali na úterý 8. května, kdy je státní svátek. Věříme, že přijde o to více lidí,“ uvedla Barbora Čížková, hlavní organizátorka turnaje TOP4 a členka vedení pořádajícího florbalového oddílu FBC Štíři České Budějovice. Lákadlem pro diváky bude i novinka v podobě hostů. Pořadatelům se totiž podařilo zajistit účast české florbalové reprezentace.

Turnaj TOP4 vznikl na podporu a motivaci mládeže. Součástí je program pro děti, které hrají před dospělými. „Chceme děti dostat prostřednictvím elitních hráčů k pohybové aktivitě, fair-play a pěstování pozitivního vztahu ke sportu,“ připomněla Čížková.

Kromě florbalové reprezentace a pořadatelského týmu se turnaje zúčastní již tradičně i fotbalisté SK Dynamo České Budějovice, volejbalisté VK České Budějovice a hokejisté ČEZ Motor České Budějovice. Hrát se bude systémem každý s každým na jedenkrát sedm minut. Děti budou hrát na dvou minihřištích formátem 3+0, dospělí nastoupí na velkém hřišti i s brankářem 3+1.  

Autoři | Foto archiv FBC Štíři České Budějovice

Štítky sport, florbal, TOP 4, turnaj, České Budějovice, Štíři, SK Dynamo České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, VK Jihostroj České Budějovice, fotbalista, hokejista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při turnaji TOP4 se utkají hokejisté, volejbalisté, fotbalisté a florbalisté  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.