Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Studentské krvebraní láká nové dárce. Krev půjdou darovat společně

Studentské krvebraní je v plném proudu. Zítra čeká všechny dobrovolné dárce krve sedmý ročník akce s názvem Týmová oběť bohům, která má dodat odvahu těm, kteří s návštěvou budějckého transfúzního oddělení otálejí.

Týmové darování krve se letos koná posedmé. „Krev mohou zájemci v rámci Studentského krvebraní darovat kdykoliv od půlky února do konce května. Společnou akcí se ale snažíme dodat odvahu těm, kteří se na transfúzku ne a ne dokopat,“ vysvětlují organizátoři akce

Darování krve přitom není složité a člověk nemusí dodržovat žádná náročná pravidla. Stačí se ráno dobře nasnídat a hodně pít. Na odběr by lidé neměli v žádném případě chodit nalačno. „Odměnou vám bude okamžitý dobrý pocit, malá sváča a omluvenka do školy! To stojí za pokus, ne?“ burcují nové mladé zájemce organizátoři. 

Společné darování krve v rámci Studentského krvebraní začíná zítra v 8 hodin na transfúzním oddělení budějcké nemocnice a trvá až do 11 hodin. Loni díky této akci přibylo do registru dárců krve úctyhodných 277 nových dárců.

Foto Jana Kroneislová

Štítky krvebraní, dárce, krev, transfúzní oddělení, nemocnice, darování krve

Studentské krvebraní láká nové dárce. Krev půjdou darovat společně  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.